Sütetlen málnatorta

Sütetlen málnatorta? Igen, lehetséges. Egyáltalán nem nehéz. Ez a két különböző rózsaszín árnyalatú torta málnával, mentával és csokoládéval díszítve nem sütőt, hanem hűtőszekrényt igényel. A munka nagy része zselatinnal történik. Ebben a receptben megmutatjuk, milyen egyszerűen készíthet rózsaszörpöt magának. Lepje meg vendégeit, ünneplőit vagy kedvenc látogatóit a…. hm hűtési képességeivel, és lepje meg őket.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
180 g karamellás keksz alternatívaként vajas vagy diós keksz
80 g vaj
250 g friss málna
A töltelékhez
400 g fagyasztott málna
40 g cukor
1 kg zsírszegény túró
400 g krémsajt
6 lap zselatin
60 g porcukor
köretnek
100 g étcsokoládé máz
1marék friss málna
1/4csokor menta opcionális
Segédeszközök
Tavaszi forma 22 cm
Keverő
vagy konyhai kalapács fagyasztózsákkal
finom szita

Tápértékek

382 Kalóriát
31 g Szénhidrátokat
31 g Szénhidrátokat
21 g Zsír
15 g Fehérje

Munkamenet

1.

Az alaphoz

olvaszsszuk meg a vajat egy kis serpenyőben. Törje össze a kekszet egy mixer vagy konyhai kalapács és egy fagyasztózacskó segítségével. Keverjük össze a vajat és a kekszet. Bélelje ki a sütőforma alját sütőpapírral, és egyenletesen terítse el rajta a kekszes keveréket, majd nyomkodja le. A friss málnát terítsük a tortaalapra. Hagyja kihűlni.
Megjelölés készként
2.

A töltelékhez

Tegye a zsírszegény túró és a krémsajt felét két nagy tálba, és keverje össze. Adjunk porcukrot mindkét feléhez, és keverjük össze.
Megjelölés készként
3.

Forraljuk fel a málnát

A málnát a cukorral egy lábasban közepes lángon pároljuk meg. Áztassa be a zselatint hideg vízbe. Amikor a málna megfőtt, és nem maradtak nagyobb darabok, szűrjük át egy finom szitán.
Megjelölés készként
4.

Fejezze be a tölteléket

Adja az áztatott zselatint a még meleg málnapüréhez, és keverje addig, amíg a zselatin teljesen feloldódik. A málnás keveréknek csak 1/4 részét tegye az egyik tálba, 3/4 részét pedig a másikba, és jól keverje össze. Ezáltal a töltelék két különböző árnyalatú rózsaszínű részből áll.
Megjelölés készként
5.

Rétegek

Először óvatosan terítsük el a sötétebb tölteléket a kekszes alapon. Ezután óvatosan rétegezze a világosabb tölteléket. A tortát legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
Megjelölés készként
6.

Díszítéshez

A cukormázat vízfürdőben feloldjuk. Óvatosan lazítsa meg a sütőforma gyűrűjét, és tetszés szerint kenje el a csokoládét a tortán. Díszítsük egy marék málnával és néhány friss mentalevéllel.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Málna helyett más gyümölcsöket vagy bogyós gyümölcsöket is használhat ebben a süteményben. Legyen kreatív!
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként