Sütőtökös pite

A sütőtökös pite igazi amerikai klasszikus. Őszre és főleg Halloweenre nem hagyhatjuk ki! Ezért ma egy egyszerű receptet kínálunk egy finom, krémes és narancssárga sütőtökös pite elkészítéséhez, mint egy képes könyvből. Nem összetévesztendő a sütőtökös pitével, amelyre van egy másik receptünk.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
250 g liszt
1teáskanál sütőpor
75 g barna cukor
100 g vaj
1 tojás
1/2 citrom
1csipet
A töltelék elkészítése
600 g Hokkaido sütőtök
4 tojás
20 g friss gyömbér
1csipet szerecsendió
1csipet szegfűszeg
1teáskanál fahéj
1evőkanál juharszirup
200 ml tejszín
100 ml víz
50 g barna cukor
Eszközök
Tartlet forma
konyhai robotgép opcionális
vagy kézi mixer

Tápértékek

284 Kalóriát
34 g Szénhidrátokat
14 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

A tésztához

A citromot facsarjuk ki, és reszeljük le a héját. Mindkét tésztát a hideg vajjal, a liszttel, a sütőporral, a cukorral és a tojással addig keverjük, amíg sima tészta gombócot nem kapunk. Csomagoljuk fóliába, és tegyük 30 percre a hűtőbe.
Megjelölés készként
2.

A töltelék elkészítése

A sütőtököt vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el. Vágjuk kockákra, és főzzük vízben puhára kb. 15 percig. Öntsük le a vizet, és tisztítsuk meg a tökdarabokat. Hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a juharszirupot, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget és a tojást, és krémesre keverjük.
Megjelölés készként
3.

A sütő előmelegítése

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra felső/alsó fűtéssel.
Megjelölés készként
4.

A sütőtökös pite sütése

A tésztát újra összekeverjük és kinyújtjuk úgy, hogy a széleivel beleférjen a piteformába. Helyezzük a tésztát a formába, enyhén nyomkodjuk meg, és villával szúrjuk meg néhányszor. Öntsük a tölteléket a tésztára, és süssük 1 órán át.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy kis fahéjas krém remek kiegészítője a sütőtökös pitének.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként