Sütőtökös pite
A sütőtökös pite igazi amerikai klasszikus. Őszre és főleg Halloweenre nem hagyhatjuk ki! Ezért ma egy egyszerű receptet kínálunk egy finom, krémes és narancssárga sütőtökös pite elkészítéséhez, mint egy képes könyvből. Nem összetévesztendő a sütőtökös pitével, amelyre van egy másik receptünk.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
250 g liszt | |
1teáskanál sütőpor | |
75 g barna cukor | |
100 g vaj | |
1 tojás | |
1/2 citrom | |
1csipet só |
A töltelék elkészítése
600 g Hokkaido sütőtök | |
4 tojás | |
20 g friss gyömbér | |
1csipet szerecsendió | |
1csipet szegfűszeg | |
1teáskanál fahéj | |
1evőkanál juharszirup | |
200 ml tejszín | |
100 ml víz | |
50 g barna cukor |
Eszközök
Tartlet forma | |
konyhai robotgép opcionális | |
vagy kézi mixer |
Tápértékek
284
Kalóriát
34 g
Szénhidrátokat
14 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A tésztához
A citromot facsarjuk ki, és reszeljük le a héját. Mindkét tésztát a hideg vajjal, a liszttel, a sütőporral, a cukorral és a tojással addig keverjük, amíg sima tészta gombócot nem kapunk. Csomagoljuk fóliába, és tegyük 30 percre a hűtőbe.
Megjelölés készként
2.
A töltelék elkészítése
A sütőtököt vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el. Vágjuk kockákra, és főzzük vízben puhára kb. 15 percig. Öntsük le a vizet, és tisztítsuk meg a tökdarabokat. Hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a juharszirupot, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget és a tojást, és krémesre keverjük.
Megjelölés készként
3.
A sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra felső/alsó fűtéssel.
Megjelölés készként
4.
A sütőtökös pite sütése
A tésztát újra összekeverjük és kinyújtjuk úgy, hogy a széleivel beleférjen a piteformába. Helyezzük a tésztát a formába, enyhén nyomkodjuk meg, és villával szúrjuk meg néhányszor. Öntsük a tölteléket a tésztára, és süssük 1 órán át.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy kis fahéjas krém remek kiegészítője a sütőtökös pitének.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.