Sült sütőtök

A sült sütőtök talán a legegyszerűbb módja ennek az ízletes zöldségnek az elkészítésének. A sült sütőtök, akár sült krumpli, akár apró kockák formájában, igazán remek köret, de finom nassolni való is. És a legjobb az egészben, hogy a sütőtököt pontosan úgy ízesíthetjük, ahogyan szeretjük. Szeretünk rozmaringot vagy kakukkfüvet, fokhagymát, olívaolajat, sót és borsot használni. A tököt azonban más fűszernövényekkel vagy magvakkal, például szezámmaggal is ízesíthetjük. Az édesség kiemeléséhez használjunk egy kis mézet.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 közepes méretű Hokkaido sütőtök kb. 1-1,3 kg
2evőkanál olívaolaj
1evőkanál méz
1 gerezd fokhagyma
1 lila hagyma
1/2csokor rozmaring
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

158 Kalóriát
26 g Szénhidrátokat
4 g Zsír
3 g Fehérje

Munkamenet

1.

A hozzávalók előkészítése

a fokhagymát és a hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. Hámozzuk meg a tököt, távolítsuk el a magokat, és vágjuk fel hasábburgonyára. 1. Mossuk meg és szárítsuk meg a rozmaringot, majd tépkedjük le a leveleket a száráról.
Megjelölés készként
2.

Melegítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-os felső/alsó hőfokra.
Megjelölés készként
3.

A sütőtök fűszerezése

Keverjük össze a tökszeleteket az olívaolajjal, a mézzel, a fokhagymával, a hagymával, a rozmaringgal, a sóval és borssal. Terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
Megjelölés készként
4.

A sütőtök sütése

A sütőtököt kb. 30 percig sütjük, amíg megpuhul.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ha szeretjük a feta sajtot, az utolsó percekben morzsoljunk belőle kb. 50 g-ot a sütőtökre. Imádjuk ezt a kombinációt!
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként