Tönköly palacsinta

A vegán tönkölypalacsinta a mai különleges reggeli listánk élén áll. Gyorsan elkészítve, friss gyümölcsökkel és egy kis joghurttal tálalva senki sem tud ellenállni ennek a kis finomságnak. Annál fontosabb, hogy Ön is kipróbálja a tönkölypalacsintát. Van már otthon fritőze? Ezután egyszerűen megsütheti benne a vegán palacsintát. Alternatívaként természetesen használhat egy klasszikus serpenyőt is.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
75 g tönkölyliszt
25 g keményítő
1/2 banán
1teáskanál mogyoróvaj
130 ml növényi tej tetszés szerint
20 g vaníliás pudingpor
1/2teáskanál sütőpor
1teáskanál almaecet
1 teáskanál fahéj
2teáskanál zsírszegény túró
A feltéthez
100 g friss bogyós gyümölcsök az Ön választása szerint
30 g dióféle az Ön választása szerint
100 g szójajoghurt
Eszközök
Forrólevegős sütő

Tápértékek

440 Kalóriát
62 g Szénhidrátokat
14 g Zsír
14 g Fehérje

Munkamenet

1.

Keverjük össze a tésztát

Villával pépesítsük a banánt, és keverjük össze a palacsinta többi hozzávalójával, amíg sima tésztát nem kapunk. Hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 10 percig.
Megjelölés készként
2.

Készítse el a tönkölypalacsintákat

A tésztát adagokban tegye a forrólevegős fritőzbe, és sütési üzemmódban süsse 5 percig. Másik lehetőség, hogy egy serpenyőben, kevés növényi olajon, adagokban sütjük meg őket.
Megjelölés készként
3.

Tálaljuk a palacsintát

A palacsintákat bogyós gyümölcsökkel, dióval és szójajoghurttal tálaljuk.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként