Tönköly palacsinta
A vegán tönkölypalacsinta a mai különleges reggeli listánk élén áll. Gyorsan elkészítve, friss gyümölcsökkel és egy kis joghurttal tálalva senki sem tud ellenállni ennek a kis finomságnak. Annál fontosabb, hogy Ön is kipróbálja a tönkölypalacsintát. Van már otthon fritőze? Ezután egyszerűen megsütheti benne a vegán palacsintát. Alternatívaként természetesen használhat egy klasszikus serpenyőt is.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
75 g tönkölyliszt | |
25 g keményítő | |
1/2 banán | |
1teáskanál mogyoróvaj | |
130 ml növényi tej tetszés szerint | |
20 g vaníliás pudingpor | |
1/2teáskanál sütőpor | |
1teáskanál almaecet | |
1 teáskanál fahéj | |
2teáskanál zsírszegény túró |
A feltéthez
100 g friss bogyós gyümölcsök az Ön választása szerint | |
30 g dióféle az Ön választása szerint | |
100 g szójajoghurt |
Eszközök
Forrólevegős sütő |
Tápértékek
440
Kalóriát
62 g
Szénhidrátokat
14 g
Zsír
14 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Keverjük össze a tésztát
Villával pépesítsük a banánt, és keverjük össze a palacsinta többi hozzávalójával, amíg sima tésztát nem kapunk. Hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 10 percig.
Megjelölés készként
2.
Készítse el a tönkölypalacsintákat
A tésztát adagokban tegye a forrólevegős fritőzbe, és sütési üzemmódban süsse 5 percig. Másik lehetőség, hogy egy serpenyőben, kevés növényi olajon, adagokban sütjük meg őket.
Megjelölés készként
3.
Tálaljuk a palacsintát
A palacsintákat bogyós gyümölcsökkel, dióval és szójajoghurttal tálaljuk.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.