Tönköly palacsinta
A vegán tönkölypalacsinta a mai különleges reggeli listánk élén áll. Gyorsan elkészítve, friss gyümölcsökkel és egy kis joghurttal tálalva senki sem tud ellenállni ennek a kis finomságnak. Annál fontosabb, hogy Ön is kipróbálja a tönkölypalacsintát. Van már otthon fritőze? Ezután egyszerűen megsütheti benne a vegán palacsintát. Alternatívaként természetesen használhat egy klasszikus serpenyőt is.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 75 g tönkölyliszt | |
| 25 g keményítő | |
| 1/2 banán | |
| 1teáskanál mogyoróvaj | |
| 130 ml növényi tej tetszés szerint | |
| 20 g vaníliás pudingpor | |
| 1/2teáskanál sütőpor | |
| 1teáskanál almaecet | |
| 1 teáskanál fahéj | |
| 2teáskanál zsírszegény túró | 
A feltéthez
| 100 g friss bogyós gyümölcsök az Ön választása szerint | |
| 30 g dióféle az Ön választása szerint | |
| 100 g szójajoghurt | 
Eszközök
| Forrólevegős sütő | 
Tápértékek
					440
											Kalóriát
									
							
					62 g
											Szénhidrátokat
									
							
					14 g
											Zsír
									
							
					14 g
											Fehérje
									
					Munkamenet
			
				1.			
				
					
			
					Keverjük össze a tésztát
Villával pépesítsük a banánt, és keverjük össze a palacsinta többi hozzávalójával, amíg sima tésztát nem kapunk. Hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 10 percig.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Készítse el a tönkölypalacsintákat
A tésztát adagokban tegye a forrólevegős fritőzbe, és sütési üzemmódban süsse 5 percig. Másik lehetőség, hogy egy serpenyőben, kevés növényi olajon, adagokban sütjük meg őket. 
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				3.			
				
					
			
			Tálaljuk a palacsintát
A palacsintákat bogyós gyümölcsökkel, dióval és szójajoghurttal tálaljuk.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				Jegyzetek
				A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




