Burgonyahéj chips
A burgonyachips olcsó, gyors és egészséges alternatívája a klasszikus burgonyachipsnek. Soha nem hallott még a burgonyahéj további feldolgozásáról? Akkor ezt a receptet imádni fogja. Mert így kevesebb hulladék keletkezik, és este a kanapén egy finom és egészséges nassolnivalóhoz juthat. Egyébként: a burgonyahéj chips nem mérgező. Való igaz, hogy a burgonya héjában és közvetlenül alatta valóban vannak olyan anyagok, amelyeknek meg kell védeniük a burgonyát a ragadozóktól. Az eltérő termesztés miatt azonban ezek az anyagok csak nagyon kis mennyiségben vannak jelen. Ügyeljen arra, hogy bioburgonyát használjon, hűvös, sötét helyen tárolja, és bőségesen távolítsa el a zöld részeket – akkor nincs veszély! Szóval elő a fritőzzel és lásson hozzá!
Nincs vélemény
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 g burgonyahéj | |
1EK olívaolaj | |
1teáskanál őrölt paprika | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Forrólevegős sütő |
Tápértékek
74
Kalóriát
9 g
Szénhidrátokat
4 g
Zsír
1 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Elkészítés
A burgonyahéjat alaposan öblítse le hideg vízzel, és törölje szárazra. Keverjük össze az olívaolajjal, a mézzel, a sóval, a borssal, a curryporral és az őrölt paprikával.
Megjelölés készként
2.
A chips elkészítése
Melegítse elő a forrólevegős fritőzt 160 °C-ra. Alternatívaként előmelegítheti a sütőt 200 °C-ra. Minden egyes burgonyahéjat terítsünk ki egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük körülbelül 20 percig, amíg eléri a kívánt színt és állagot.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.