Burgonyahéj chips

A burgonyachips olcsó, gyors és egészséges alternatívája a klasszikus burgonyachipsnek. Soha nem hallott még a burgonyahéj további feldolgozásáról? Akkor ezt a receptet imádni fogja. Mert így kevesebb hulladék keletkezik, és este a kanapén egy finom és egészséges nassolnivalóhoz juthat. Egyébként: a burgonyahéj chips nem mérgező. Való igaz, hogy a burgonya héjában és közvetlenül alatta valóban vannak olyan anyagok, amelyeknek meg kell védeniük a burgonyát a ragadozóktól. Az eltérő termesztés miatt azonban ezek az anyagok csak nagyon kis mennyiségben vannak jelen. Ügyeljen arra, hogy bioburgonyát használjon, hűvös, sötét helyen tárolja, és bőségesen távolítsa el a zöld részeket – akkor nincs veszély! Szóval elő a fritőzzel és lásson hozzá!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
200 g burgonyahéj
1EK olívaolaj
1teáskanál őrölt paprika
só és bors ízlés szerint
Eszközök
Forrólevegős sütő

Tápértékek

74 Kalóriát
9 g Szénhidrátokat
4 g Zsír
1 g Fehérje

Munkamenet

1.

Elkészítés

A burgonyahéjat alaposan öblítse le hideg vízzel, és törölje szárazra. Keverjük össze az olívaolajjal, a mézzel, a sóval, a borssal, a curryporral és az őrölt paprikával.
Megjelölés készként
2.

A chips elkészítése

Melegítse elő a forrólevegős fritőzt 160 °C-ra. Alternatívaként előmelegítheti a sütőt 200 °C-ra. Minden egyes burgonyahéjat terítsünk ki egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük körülbelül 20 percig, amíg eléri a kívánt színt és állagot.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként