Vaníliás joghurt tökmaggal

20 Minuten

Egyszerű

2 Portionen

Vaníliás joghurt tökmaggal és karamellizált banánnal. Ez egy olyan reggeli, amely a maga nemében egyedülálló. Ha a joghurtot a joghurtkészítőben készíti, rendkívül ízletes lesz. Esetlej javasolhatjuk a bio natúr joghurtot – mert annak minőségét meg lehet különböztetni. A tejszínnel és vaníliával főzött joghurt összehasonlíthatatlanul krémesebb. Szórja meg tökmaggal és karamellizált banánnal. Együttvéve ez egy olyan ízkavalkád, amely valóban túlszárnyalja a reggeli szendvicsét. Próbálja ki receptünket!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
500 g natúr joghurt
50 ml tejszín
1 vaníliarúd
30 g tökmag
2 banán
1EK barna cukor
1TK méz
1TK fahéj
2TK kókuszreszelék
1EK tökmagolaj

Tápértékek

483 kalória
49 g szénhidrát
23 g tłuszcze
18 g fehérje

Munkamenet

1.

Készítse el a joghurtot

Vágja fel hosszában a vaníliarudat, és kaparja ki a maghúst. Óvatosan melegítse, majd forralja fel a tejszínnel együtt. Csökkentse a hőfokot, és keverje bele a joghurtot. Édesítse ízlés szerint mézzel vagy cukorral
Megjelölés készként
2.

Pirítsa meg a tökmagot

Pirítsa a tökmagot zsiradék hozzáadása nélkül egy serpenyőben közepes lángon, amíg illatos nem lesz.
Megjelölés készként
3.

Karamellizálja a banánt

Hámozza meg a banánt, vágja kb. 5 cm hosszú darabokra, és tegye a serpenyőbe. Szórja meg cukorral és fahéjjal, és süsse körülbelül 5 percig, amíg a cukor kissé karamellizálódik.
Megjelölés készként
4.

Tálalás

Osszuk szét a joghurtot poharakban vagy tálakban, szórjuk meg a tökmaggal és a kókuszreszelékkel, és ízlés szerint locsoljuk meg egy kevés tökmagolajjal. Tálaljuk karamellizált banánnal.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékeket az alapanyagok alapján becsüljük meg. Valójában ezek változhatnak.
 Mentés PDF-ként