Vaníliás joghurt tökmaggal
Vaníliás joghurt tökmaggal és karamellizált banánnal. Ez egy olyan reggeli, amely a maga nemében egyedülálló. Ha a joghurtot a joghurtkészítőben készíti, rendkívül ízletes lesz. Esetlej javasolhatjuk a bio natúr joghurtot – mert annak minőségét meg lehet különböztetni. A tejszínnel és vaníliával főzött joghurt összehasonlíthatatlanul krémesebb. Szórja meg tökmaggal és karamellizált banánnal. Együttvéve ez egy olyan ízkavalkád, amely valóban túlszárnyalja a reggeli szendvicsét. Próbálja ki receptünket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g natúr joghurt | |
50 ml tejszín | |
1 vaníliarúd | |
30 g tökmag | |
2 banán | |
1EK barna cukor | |
1TK méz | |
1TK fahéj | |
2TK kókuszreszelék | |
1EK tökmagolaj |
Tápértékek
483
kalória
49 g
szénhidrát
23 g
tłuszcze
18 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítse el a joghurtot
Vágja fel hosszában a vaníliarudat, és kaparja ki a maghúst. Óvatosan melegítse, majd forralja fel a tejszínnel együtt. Csökkentse a hőfokot, és keverje bele a joghurtot. Édesítse ízlés szerint mézzel vagy cukorral
Megjelölés készként
2.
Pirítsa meg a tökmagot
Pirítsa a tökmagot zsiradék hozzáadása nélkül egy serpenyőben közepes lángon, amíg illatos nem lesz.
Megjelölés készként
3.
Karamellizálja a banánt
Hámozza meg a banánt, vágja kb. 5 cm hosszú darabokra, és tegye a serpenyőbe. Szórja meg cukorral és fahéjjal, és süsse körülbelül 5 percig, amíg a cukor kissé karamellizálódik.
Megjelölés készként
4.
Tálalás
Osszuk szét a joghurtot poharakban vagy tálakban, szórjuk meg a tökmaggal és a kókuszreszelékkel, és ízlés szerint locsoljuk meg egy kevés tökmagolajjal. Tálaljuk karamellizált banánnal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékeket az alapanyagok alapján becsüljük meg. Valójában ezek változhatnak.