Avokádós csokoládé mousse
Az avokádós csokoládéhab hihetetlenül krémes és egészségesebb, mint a klasszikus csokoládépuding vagy csokoládéhab. Tökéletes alternatíva mindazoknak, akik tudatosan étkeznek, vagy csak valami újat szeretnének kipróbálni. Adjunk hozzá néhány pirított mogyorót az extra ropogás érdekében. Néhány perc alatt minden készen áll, hogy egy kóstolókanálra kanalazzuk. Itt az ideje, hogy kipróbálja a receptünket. Az édes kísértések a gyengeségei? Akkor nézze meg a sok más desszertreceptünket, és találja meg a kedvencét!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 avokádó | |
40 g sütőkakaó | |
3evőkanál agavészirup | |
60 ml kókusztej vagy más tejalternatíva | |
1 vaníliarúd | |
40 g mogyoró |
Eszközök
1 Turmixgép |
Tápértékek
672
Kalóriát
35 g
Szénhidrátokat
53 g
Zsír
8 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Pirítsuk meg a mogyorót
A mogyorót durvára vágjuk, és egy serpenyőben, közepes lángon, zsiradék hozzáadása nélkül kb. 5 percig pirítsuk, amíg érezzük a mogyoró illatát, és enyhén megbarnul.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő az összetevőket
Az avokádót félbe vágjuk, eltávolítsuk a magját és kivesszük a belsejét (ajánlatos kanállal). Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és egy kés tompa oldalával kaparjuk ki a pépet.
Megjelölés készként
3.
Keverjük össze az avokádós csokoládéhabot
Tegye az avokádót, a vaníliát, a kókusztejet, az agavérszirupot és a kakaót egy turmixgépbe, és keverje simára és krémesre. Osszuk szét a tálakba, és szórjuk meg mogyoróval.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.