Burgonya-rukkola saláta
A burgonyasaláta rukkolával a klasszikus burgonyasaláta egyik változata. Savanyúság és majonéz helyett ez a saláta aromás rukkolával, hagymával és szalonnával készül. A majonéz helyett pedig egy fűszeres, petrezselymes szósz található az öntetben, ami ezt a salátát igazi fényponttá teszi. Jól hangzik? Tehát próbálja ki a receptet azonnal. Ha nem főételnek szánjuk, akkor ajánlunk hozzá egy finom parmezános szeletet!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
600 g g viaszos burgonya A salátához | |
200 g rukkola | |
200 g szalonna | |
1 lilahagyma | |
100 ml öldségalaplé A pácléhez | |
1EK fehérborecet | |
1EK dijoni mustár | |
1EK cukor | |
1/4csokor petrezselyemzöld | |
só es bors ízlés szerint |
Segítők
1 Grand Prix |
Tápértékek
243
kalória
23 g
szénhidrát
12 g
zsír
9 g
fehérje
Munkamenet
1.
Burgonya
Főzzük meg vagy pároljuk meg a burgonyát egy GrandPrix-ben 600 ml vízzel. Fazékban is megfőzheti. Ezután hagyja kihűlni.
Megjelölés készként
2.
Páclé
A petrezselymet megmossuk, leszárítjuk és apróra vágjuk. Keverjük össze a többi hozzávalóval, és tegyük félre.
Megjelölés készként
3.
Saláta
A burgonyát apróra vágjuk, a rukkolát megmossuk és megszárítjuk, a hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a szalonnát kb. 3 cm hosszú csíkokra vágjuk.
Megjelölés készként
4.
Készítsük elő a szalonnát
Keverjük össze a hagymát és a szalonnát a GrandPrixben 5-ös fokozaton, majd főzzük 5 percig 130 °C-on. Alternatívaként serpenyőben is megsüthetjük.
Megjelölés készként
5.
A saláta tálalása
Keverjük össze a rukkolát, a burgonyát, a hagymát és a szalonnát, öntsük rá az öntetet, majd jól keverjük össze.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A közeli értékelésekre a következő követelmények vonatkoznak. A változtatások lehetségesek.