Burgonya-rukkola saláta

A burgonyasaláta rukkolával a klasszikus burgonyasaláta egyik változata. Savanyúság és majonéz helyett ez a saláta aromás rukkolával, hagymával és szalonnával készül. A majonéz helyett pedig egy fűszeres, petrezselymes szósz található az öntetben, ami ezt a salátát igazi fényponttá teszi. Jól hangzik? Tehát próbálja ki a receptet azonnal. Ha nem főételnek szánjuk, akkor ajánlunk hozzá egy finom parmezános szeletet!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
600 g g viaszos burgonya A salátához
200 g rukkola
200 g szalonna
1 lilahagyma
100 ml öldségalaplé A pácléhez
1EK fehérborecet
1EK dijoni mustár
1EK cukor
1/4csokor petrezselyemzöld
só es bors ízlés szerint
Segítők
1 Grand Prix

Tápértékek

243 kalória
23 g szénhidrát
12 g zsír
9 g fehérje

Munkamenet

1.

Burgonya

Főzzük meg vagy pároljuk meg a burgonyát egy GrandPrix-ben 600 ml vízzel. Fazékban is megfőzheti. Ezután hagyja kihűlni.
Megjelölés készként
2.

Páclé

A petrezselymet megmossuk, leszárítjuk és apróra vágjuk. Keverjük össze a többi hozzávalóval, és tegyük félre.
Megjelölés készként
3.

Saláta

A burgonyát apróra vágjuk, a rukkolát megmossuk és megszárítjuk, a hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a szalonnát kb. 3 cm hosszú csíkokra vágjuk.
Megjelölés készként
4.

Készítsük elő a szalonnát

Keverjük össze a hagymát és a szalonnát a GrandPrixben 5-ös fokozaton, majd főzzük 5 percig 130 °C-on. Alternatívaként serpenyőben is megsüthetjük.
Megjelölés készként
5.

A saláta tálalása

Keverjük össze a rukkolát, a burgonyát, a hagymát és a szalonnát, öntsük rá az öntetet, majd jól keverjük össze.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A közeli értékelésekre a következő követelmények vonatkoznak. A változtatások lehetségesek.
 Mentés PDF-ként