Forró Lillet
A Hot Lillet a forró Aperollal együtt valószínűleg a legfinomabb és legújabb ital, amely meghódította az aperitif szerelmeseinek szívét. Ez a bogyós gyümölcsökkel, egy kis porcukorral, forró teával és a divatos Lillet itallal készült puncs nemcsak vizuálisan vonzó, hanem finom is. Próbálja ki gyors és egyszerű receptünket, és gyorsan érezni fogja, hogy belülről felmelegszik.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 200 ml Lillet | |
| 200 g vegyes bogyós gyümölcsök fagyasztott | |
| 1/2csokor rozmaring | |
| 3zacskó piros bogyós tea | |
| 2evőkanál citromlé | |
| 1 fahéjrúd | |
| 4teáskanál porcukor | |
| 4teáskanál bodzavirágszirup | |
| 2marék friss bogyós gyümölcs tetszés szerint / fagyasztott, ha szükséges |
Tápértékek
139
Kalóriát
24 g
Szénhidrátokat
1 g
Zsír
1 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsen teát
Tegyük a bogyós gyümölcsök keverékét és a teafiltereket egy lábasba, és öntsük le 600 ml vízzel. Forraljuk fel, és hagyjuk ázni körülbelül 10 percig.
Megjelölés készként
2.
Főzzük meg a puncsot
Csökkentsük a hőmérsékletet, hogy a tea már ne forrjon. Mossuk meg a rozmaringot, adjuk az italhoz a citromlével és a fahéjjal együtt, majd hagyjuk 10 percig ázni.
Megjelölés készként
3.
Tálalás
4 pohárba friss bogyós gyümölcsöket, porcukrot és bodzaszörpöt teszünk. Öntsük fel a punccsal, díszítsük tetszés szerint, és élvezzük.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.