Őszibarack grillen

Az őszibarack grillezése igazán egyszerű, szokatlan, és egyenesen a grillről egy egyszerű és kifinomult desszertet varázsol. Érdekesen hangzik? Valójában is az! A grillezett őszibarackot fetával és friss bazsalikommal kombináljuk. Egy ízkombináció, amit biztosan imádni fog! A grillen hagyjuk, hogy a barackok felszíne kissé karamellizálódjon, majd közvetve megsütjük őket. Szeretné egy kicsit feldobni? Miért ne tálalhatnánk egy gombóc vaníliafagylaltot a grillezett barack mellé, remekül passzolnak egymáshoz!

Nincs vélemény

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
4 őszibarack
2evőkanál agavészirup
1 lime
100 g feta sajt
4szál friss bazsalikom
Eszközök
Grill
alufólia

Tápértékek

137 Kalóriát
16 g Szénhidrátokat
5 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

Előkészítjük a hozzávalókat

Alaposan megmossuk és megszárítjuk az őszibarackot. Vágjuk félbe, és távolítsuk el a magot. Morzsoljuk össze a fetát. A lime héját reszelje le, és facsarja ki a levét. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk finomra a bazsalikomot.
Megjelölés készként
2.

Az őszibarack pácolása

Agave szirupból, lime levéből és héjából készítsen édes pácot. Az őszibarackok vágott felületét megkenjük a pác felével.
Megjelölés készként
3.

Őszibarack grillezéséhez

Készítsük elő a grillt magas közvetlen és közvetett hőre. Tegyük a barackokat vágott felükkel lefelé egy rácsra, és grillezzük őket körülbelül 2 percig. Forgassuk el 45-90°-os szögben a jellegzetes grillnyomok kialakításához. Vegyük le a grillről.
Megjelölés készként
4.

Díszítsük a barackokat

Készítsünk egy tálat alufóliából. Helyezzük bele az őszibarackot. Öntsük bele a maradék pácot, a fetát és a bazsalikomot. Grillezzük a grill közvetett zónájában körülbelül 15 percig, amíg a feta megpuhul.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ezt a receptet egy fedeles, két hőzónás grillsütővel is elkészítheti.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.

Vélemény, hozzászólás?