Rózsaszirup
A rózsaszirupnak csábító illata van, enyhe rózsaszín színével szemet gyönyörködtető, és mostantól egészen új szintre emeli az italokat és koktélokat. Ebben a receptben megmutatjuk, milyen egyszerűen készíthet rózsaszörpöt magának. Használhatja ezt az alapanyagot például a pink gin sour italunk elkészítéséhez is. Jó szórakozást a próbálkozáshoz.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 kg cukor | |
250 ml víz | |
5 rózsaszín vagy piros illatos rózsa friss, nem permetezett |
Tápértékek
400
Kalóriát
100 g
Szénhidrátokat
0 g
Zsír
0 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse el a rózsákat
Rázza ki a rózsákat, szedje le a szirmokat a bimbókról, és rövid ideig öblítse le őket hideg víz alatt. Tegye hőálló és zárható edénybe.
Megjelölés készként
2.
Készítse el a szirupot
A cukrot és a vizet addig forraljuk, amíg a víz teljesen tiszta lesz.
Megjelölés készként
3.
Hagyja a szirupot felszívódni
Adja a cukros vizet a rózsaszirmokhoz, és azonnal fedje le. Hagyja hűvös, sötét helyen kb. 2 napig áztatni.
Megjelölés készként
4.
A szirup elkészítése
Szűrje le a rózsaszirupot, és forralja vissza körülbelül 3 percig. Tárolja légmentesen záródó üvegekben.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egyébként a házi szirup dekoratív üvegben kiváló vendéglátó ajándék vagy szuvenír!
A recept körülbelül 1 liter rózsaszirupot eredményez, így egy adag körülbelül 100 ml szirupnak felel meg.