Őzlábgomba szelet
Az őzlábgomba szelet a klasszikus hússzeletek népszerű alternatívája. Miért? Mert – ahogy a neve is mutatja – az őzlábgomba kalapjából készül. Ennek a gombának a hatalmas kalapja diós aromájú, és ropogós héjával igazi versenytársa a húsos társainak. Egyébként tudta, hogy az őzlábgomba az egyik legnagyobb gomba? Ideális a tökéletes szeletekhez, mit is mondhatnánk? Ha most megkívánt egy ropogós szeletet az őzlábgombából, készítse el receptünk szerint!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 őzlábgomba | |
100 ml szójatej vagy víz | |
2EK liszt | |
100 g zsemlemorzsa | |
2EK növényi olaj | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
252
Kalorie
31 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcze
10 g
Białka
Munkamenet
1.
A gomba előkészítése
Tisztítsuk meg a gombát, és óvatosan csavarjuk ki a szárát, vagy vágjuk le.
Megjelölés készként
2.
A panír elkészítése
Keverje össze a szójatejet és a lisztet. Fűszerezze sóval és borssal. Tegyük a zsemlemorzsát egy külön tálba.
Megjelölés készként
3.
Panírozás
Az őzlábgomba kalapokat először lisztkeverékbe, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Megjelölés készként
4.
Sütés
Egy serpenyőben növényi olajat hevítünk, és az őzlábgomba szeleteket mindkét oldalukon 3-5 percig sütjük, amíg a felülete ropogós nem lesz.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.