Rózsaszirup

A rózsaszirupnak csábító illata van, enyhe rózsaszín színével szemet gyönyörködtető, és mostantól egészen új szintre emeli az italokat és koktélokat. Ebben a receptben megmutatjuk, milyen egyszerűen készíthet rózsaszörpöt magának. Használhatja ezt az alapanyagot például a pink gin sour italunk elkészítéséhez is. Jó szórakozást a próbálkozáshoz.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 kg cukor
250 ml víz
5 rózsaszín vagy piros illatos rózsa friss, nem permetezett

Tápértékek

400 Kalóriát
100 g Szénhidrátokat
0 g Zsír
0 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse el a rózsákat

Rázza ki a rózsákat, szedje le a szirmokat a bimbókról, és rövid ideig öblítse le őket hideg víz alatt. Tegye hőálló és zárható edénybe.
Megjelölés készként
2.

Készítse el a szirupot

A cukrot és a vizet addig forraljuk, amíg a víz teljesen tiszta lesz.
Megjelölés készként
3.

Hagyja a szirupot felszívódni

Adja a cukros vizet a rózsaszirmokhoz, és azonnal fedje le. Hagyja hűvös, sötét helyen kb. 2 napig áztatni.
Megjelölés készként
4.

A szirup elkészítése

Szűrje le a rózsaszirupot, és forralja vissza körülbelül 3 percig. Tárolja légmentesen záródó üvegekben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egyébként a házi szirup dekoratív üvegben kiváló vendéglátó ajándék vagy szuvenír!
A recept körülbelül 1 liter rózsaszirupot eredményez, így egy adag körülbelül 100 ml szirupnak felel meg.
 Mentés PDF-ként