Diós zabkása
A diós zabkása igazán megállja a helyét a reggelizőasztalon. Gyorsan elkészül, jó ízű és sokáig eltelít. A banánnak és az áfonyának köszönhetően gyümölcsös ízt is kap. Imádjuk a diós zabkását, ezért megmutatjuk kedvenc receptünket. Apropó: Tetszés szerint választhatja ki, hogy milyen diót ad a zabkásához. Egy kis kakaóporral pedig egy csipetnyi csokoládé ízt varázsolhat a kásájába!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
50 g zabpehely | |
150 ml tej | |
2EK darált mogyoró | |
2EK egész mogyoró | |
2EK egész mandula | |
2EK őrölt makadámdió | |
2EK őrölt dió | |
1 banán | |
1marék áfonya | |
1csipet fahéj |
Tápértékek
462
kalória
32 g
szénhidrát
30 g
zsír
13 g
fehérje
Munkamenet
1.
Forraljuk fel a zabpelyhet
Forralja fel a zabpelyhet 150 ml vízzel, majd főzze alacsony lángon.
Megjelölés készként
2.
Adja hozzá a tejet és a darált diót.
Megjelölés készként
3.
Pörkölt dió
A mogyorót és a mandulát serpenyőben lassú tűzön pirítsa körülbelül 5 percig, majd aprítsa durvára.
Megjelölés készként
4.
Gyümölcsöt készíteni
A banánt hámozza meg és vágja szeletekre, az áfonyát mossa meg.
Megjelölés készként
5.
Szolgál!
A zabkását ízesítse sóval és fahéjjal, és tálálja pörkölt dióval, banánnal és áfonyával.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.