Diós zabkása

A diós zabkása igazán megállja a helyét a reggelizőasztalon. Gyorsan elkészül, jó ízű és sokáig eltelít. A banánnak és az áfonyának köszönhetően gyümölcsös ízt is kap. Imádjuk a diós zabkását, ezért megmutatjuk kedvenc receptünket. Apropó: Tetszés szerint választhatja ki, hogy milyen diót ad a zabkásához. Egy kis kakaóporral pedig egy csipetnyi csokoládé ízt varázsolhat a kásájába!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
50 g zabpehely
150 ml tej
2EK darált mogyoró
2EK egész mogyoró
2EK egész mandula
2EK őrölt makadámdió
2EK őrölt dió
1 banán
1marék áfonya
1csipet fahéj

Tápértékek

462 kalória
32 g szénhidrát
30 g zsír
13 g fehérje

Munkamenet

1.

Forraljuk fel a zabpelyhet

Forralja fel a zabpelyhet 150 ml vízzel, majd főzze alacsony lángon.
Megjelölés készként
2.

Adja hozzá a tejet és a darált diót.
Megjelölés készként
3.

Pörkölt dió

A mogyorót és a mandulát serpenyőben lassú tűzön pirítsa körülbelül 5 percig, majd aprítsa durvára.
Megjelölés készként
4.

Gyümölcsöt készíteni

A banánt hámozza meg és vágja szeletekre, az áfonyát mossa meg.
Megjelölés készként
5.

Szolgál!

A zabkását ízesítse sóval és fahéjjal, és tálálja pörkölt dióval, banánnal és áfonyával.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként