Búzakenyér

2 Stunden

Mérsékelten igényes

12 Portionen

Saját maga süti a búzakenyeret? Ugye, milyen egyszerű? Ma bemutatjuk a ropogós és rusztikus búzakenyér receptjét. Kifejezetten praktikus: A teljes sütési idő alig több, mint egy óra, így a saját sütésű kenyér gyorsan elkészül, és a sütőből kivéve frissen és melegen fogyasztható. Próbálja ki a receptet azonnal!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
500 g sima liszt
300 ml langyos víz
1/2kocka friss élesztő
2TK
1 1/2TK méz
2EK napraforgóolaj

Tápértékek

160 kalória
30 g szénhidrát
2 g zsír
5 g fehérje

Munkamenet

1.

Aktiválja az élesztőt

Keverje össze a lisztet és a sót. Készítsen egy mélyedést a közepébe. Keverje simára a mézet, az élesztőt és a langyos vizet, majd öntse a mélyedésbe. Hagyja állni 20 percig, hogy az élesztő beinduljon.
Megjelölés készként
2.

Készítsünk tésztát

dja hozzá a napraforgóolajat, és gyúrja addig, amíg a tészta nem fog ragadni. Fedje le, és szobahőmérsékleten hagyja kelni 15 percig.
Megjelölés készként
3.

Formázza meg a tésztát

A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd a kívánt formára formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Esetleg használhat egy olyan edényt is, amelynek a fedele sütésálló. Hagyja kelni további 30 percig.
Megjelölés készként
4.

Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.
Megjelölés készként
5.

Kenyeret sütünk

Süssük a kenyeret a sütőben kb. 40 percig, úgy, hogy a sütő alján legyen egy edény víz. Az edényről az utolsó 10 percben vegye le a fedőt.
Megjelölés készként

Jegyzetek

1 adag körülbelül egy szelet kenyérnek felel meg. Hozzávetőlegesen egy kenyér körülbelül 12 szeletből áll.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként