Spárgás kenyér

Biztosan még nem kóstolta a spárgás kenyeret friss sajttal, medvehagymával és metélőhagymával. Remekül kiegészíti a húsvéti brunchot. Biztos, hogy mosolyt csal a vendégei ajkára! A hagyományos kenyér mellett ez a szokatlan falat új színt vihet a konyhájába. A másik előnye, hogy nem kell sokáig keleszteni. Keverje össze a tésztát, tegye a kenyérsütőformába, és máris mehet a forró sütőbe! Próbálja ki új receptünket! Tipp: Egy adag körülbelül egy szelet kenyérnek felel meg. Egy kenyér 12 szeletre vágható.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
350 g zöldspárga
1/2csokor medvehagyma
3 tojás
150 g friss sajt
80 g friss sajt
80 g vaj
350 g teljes kiőrlésű liszt (tetszés szerint)
1csomag sütőpor
1TK szárított élesztő
só és bors ízlés szerint
Felszerelés
1 konyhai robotgép
1 doboz alakú

Tápértékek

202 kalória
19 g szénhidrát
11 g zsír
6 g fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a spárgát

Vágja le a spárga fás végét, és szeletelje fel körülbelül 1 cm hosszú darabokra. Forralja fel a sós vizet, és főzze a spárgát benne körülbelül 6 percig. Kóstoláskor legyen roppanós. A spárgát leszűrjük és a főzővizéből 100 ml-t félre teszünk.
Megjelölés készként
2.

A sütő előmelegítése

Melegítse elő a sütőt 160 °C-ra.
Megjelölés készként
3.

Keverje össze a tésztát

Mossa meg, szárítsa meg és vágja apróra a medvehagymát és a metélőhagymát. Óvatosan keverje bele a tojásokat és a krémsajtot. A vajat a forró főzővízben a spárgával együtt olvassza fel, és adja hozzá a sajtos keverékhez. Fokozatosan adagolja hozzá a lisztet, a sütőport, az élesztőt, a sót és a borsot, és keverje simára.
Megjelölés készként
4.

Forgassa meg benne a spárgát

Óvatosan keverje a tésztába a medvehagymát, a metélőhagymát és a spárgát.
Megjelölés készként
5.

Süt

Kenjen ki és lisztezzen ki egy kenyérsütőformát, öntse bele a tésztát, és sütőben kb. 50 percig süsse. Tesztelje pálcikákkal.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként