Húsvéti kenyér
Húsvéti kenyér magvatlan mazsolával: Az édes és pihe-puha kovászos kenyér tökéletes a húsvéti reggelire vagy egy hosszan elnyúló húsvéti ebédhez. Ez a recept kenyérsütőgépben is könnyen elkészíthető. Ezenkívül bemutatjuk, hogy hogyan készítheti el a legjobb húsvéti kenyeret kenyérsütőgép nélkül. Tegye az összes hozzávalót a kenyérsütőgépbe, és állítsa be a programot. A kézi sütéshez részletesebb útmutatást talál. Próbálja ki! Tipp: Egy adag körülbelül egy szelet kenyérnek felel meg, ha a kenyérből körülbelül 12 szelet vágható.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
540 g liszt | |
200 g cukor | |
1 csomag szárított élesztő | |
80 g vaj | |
1TK só | |
2TK vaníliakivonat | |
1/2 narancs | |
1/2 citrom | |
100 g magvatlan mazsola | |
3 tojás | |
200 ml tej |
Felszerelés
1 Kenyérsütők választható | |
1 konyhai robotgép választható | |
1 Kenyérforma vagy rugós forma |
Tápértékek
332
kalória
55 g
szénhidrát
9 g
tłuszcze
7 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az hozzávalókat
Reszelje le a narancs és a citrom héját. Hagyja a vajat szobahőmérsékletűre hűlni.
Megjelölés készként
2.
Készítse el a tésztát
A tészta összes hozzávalóját kézzel vagy konyhai robotgéppel (tésztakampóval) keverje simára. Formázzon belőle golyót, fedje le, és meleg helyen hagyja kelni 1 órán át.
Megjelölés készként
3.
Formázza a tésztát a kívánt formára
A tésztát még egyszer jól gyúrja át, tegye a kívánt formába, és hagyja újra kelni kb. 1 órán át.
Megjelölés készként
4.
A sütő előmelegítése
Melegítse elő a sütőt felső/alsó 175 °C-os sütési hőmérsékletre.
Megjelölés készként
5.
Süsse meg a kenyeret
A tojássárgáját verje fel a tejjel, és előtte óvatosan kenje be vele a tésztát. Süsse a kenyeret körülbelül 45 percig, sütéspróba pálcikákkal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.