Húsvéti kenyér

Húsvéti kenyér magvatlan mazsolával: Az édes és pihe-puha kovászos kenyér tökéletes a húsvéti reggelire vagy egy hosszan elnyúló húsvéti ebédhez. Ez a recept kenyérsütőgépben is könnyen elkészíthető. Ezenkívül bemutatjuk, hogy hogyan készítheti el a legjobb húsvéti kenyeret kenyérsütőgép nélkül. Tegye az összes hozzávalót a kenyérsütőgépbe, és állítsa be a programot. A kézi sütéshez részletesebb útmutatást talál. Próbálja ki! Tipp: Egy adag körülbelül egy szelet kenyérnek felel meg, ha a kenyérből körülbelül 12 szelet vágható.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
540 g liszt
200 g cukor
1 csomag szárított élesztő
80 g vaj
1TK
2TK vaníliakivonat
1/2 narancs
1/2 citrom
100 g magvatlan mazsola
3 tojás
200 ml tej
Felszerelés
1 Kenyérsütők választható
1 konyhai robotgép választható
1 Kenyérforma vagy rugós forma

Tápértékek

332 kalória
55 g szénhidrát
9 g tłuszcze
7 g fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az hozzávalókat

Reszelje le a narancs és a citrom héját. Hagyja a vajat szobahőmérsékletűre hűlni.
Megjelölés készként
2.

Készítse el a tésztát

A tészta összes hozzávalóját kézzel vagy konyhai robotgéppel (tésztakampóval) keverje simára. Formázzon belőle golyót, fedje le, és meleg helyen hagyja kelni 1 órán át.
Megjelölés készként
3.

Formázza a tésztát a kívánt formára

A tésztát még egyszer jól gyúrja át, tegye a kívánt formába, és hagyja újra kelni kb. 1 órán át.
Megjelölés készként
4.

A sütő előmelegítése

Melegítse elő a sütőt felső/alsó 175 °C-os sütési hőmérsékletre.
Megjelölés készként
5.

Süsse meg a kenyeret

A tojássárgáját verje fel a tejjel, és előtte óvatosan kenje be vele a tésztát. Süsse a kenyeret körülbelül 45 percig, sütéspróba pálcikákkal.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként