Parmezános szeletek
A parmezános szeletek szerepelnek a mai menüben. A klasszikus borjúszeletet parmezán, friss kakukkfű, és zsemlemorzsa keverékbe forgatjuk, majd kisütjük. Ennek egyetlen húsimádó sem tud ellenállni! A recept gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és még jobb ízű, ha egy finom burgonyás-rucola salátával. Próbálja ki őket azonnal!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 borjúszelet | |
50 g parmezán sajt | |
2EK zsemlemorzsa | |
2 tojás | |
4EK liszt típus-405 | |
2EK olvasztott vaj | |
2szál friss kakukkfű | |
só és bors (ízlés szerint) |
Segítők
tányér | |
konyhai reszelő |
Tápértékek
378
kalória
11 g
szénhidrát
19 g
tłuszcze
40 g
białka
Munkamenet
1.
A szeletek előkészítése
A szeleteket fóliával lefedjük, és kilapítjuk.
Megjelölés készként
2.
A panírozó keverék elkészítése
A parmezán sajtot lereszeljük, a kakukkfüvet megmossuk, leszárítjuk, leszedjük a leveleit, majd apróra vágjuk. Mindkettőt összekeverjük a zsemlemorzsával, sóval és borssal ízesítjük, és egy lapos tálra tesszük. Egy másik tányérban törjön fel két tojást, és verje fel. A harmadik tányérban készítsük el a lisztet.
Megjelölés készként
3.
Panírozás
A szeleteket először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, végül minden oldalát forgassuk a parmezános zsemlemorzsába.
Megjelölés készként
4.
A szeletek kisütése
Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a puha vajat, és mindkét oldalát kb. 4 percig süssük ropogósra és aranybarnára.
Megjelölés készként