Parmezános szeletek

A parmezános szeletek szerepelnek a mai menüben. A klasszikus borjúszeletet parmezán, friss kakukkfű, és zsemlemorzsa keverékbe forgatjuk, majd kisütjük. Ennek egyetlen húsimádó sem tud ellenállni! A recept gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és még jobb ízű, ha egy finom burgonyás-rucola salátával. Próbálja ki őket azonnal!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 borjúszelet
50 g parmezán sajt
2EK zsemlemorzsa
2 tojás
4EK liszt típus-405
2EK olvasztott vaj
2szál friss kakukkfű
só és bors (ízlés szerint)
Segítők
tányér
konyhai reszelő

Tápértékek

378 kalória
11 g szénhidrát
19 g tłuszcze
40 g białka

Munkamenet

1.

A szeletek előkészítése

A szeleteket fóliával lefedjük, és kilapítjuk.
Megjelölés készként
2.

A panírozó keverék elkészítése

A parmezán sajtot lereszeljük, a kakukkfüvet megmossuk, leszárítjuk, leszedjük a leveleit, majd apróra vágjuk. Mindkettőt összekeverjük a zsemlemorzsával, sóval és borssal ízesítjük, és egy lapos tálra tesszük. Egy másik tányérban törjön fel két tojást, és verje fel. A harmadik tányérban készítsük el a lisztet.
Megjelölés készként
3.

Panírozás

A szeleteket először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, végül minden oldalát forgassuk a parmezános zsemlemorzsába.
Megjelölés készként
4.

A szeletek kisütése

Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a puha vajat, és mindkét oldalát kb. 4 percig süssük ropogósra és aranybarnára.
Megjelölés készként
 Mentés PDF-ként