Diós fagylalt
A diófagylalt elkészítése fagylaltkészítő gépben nagyon egyszerű – és nagyon finom is. Ez a pörkölt dióval és juharsziruppal készült fagylalt csodálatosan aromás, igazán diós, és annyira finom, hogy valószínűleg az utolsó adag sem kerül majd a fagyasztóba. Bármelyik évszakban: ez a fagylalt mindig nagyon ízletes. Tehát: készítsd el gyorsan és jó étvágyat hozzá!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
80g dióbél | |
90g cukor | |
testovacia |
Segédeszközök
Fagylaltgépek | |
Keverő választható |
Tápértékek
181
kalória
15 g
szénhidrát
12 g
zsír
3 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítsünk diót
Pirítsd a diót egy serpenyőben közepes lángon körülbelül 10 percig. Vedd le a serpenyőt a tűzről, és reszeld vagy aprítsd fel a dió felét egy turmixgépben. A másik felét vágd durvára. Hagyj néhány apróra vágott diót a díszítéshez.
Megjelölés készként
2.
Készítsünk fagylaltos masszát
A maradék diót (mind a reszelt, mind az apróra vágottat) tedd vissza a serpenyőbe, és közepes lángon add hozzá a tejet és a juharszirupot. Vedd le a tűzhelyről, és hagyd kihűlni.
Megjelölés készként
3.
Beengedi a tojást
Válaszd szét a tojásokat. Verd a tojássárgákat habosra a cukorral. Verd fel külön a tojásfehérjét a sóval és a tejszínnel kemény habot képezve. Ezután adj fokozatosan mindent a diós keverékhez, és keverd addig, amíg homogén lesz.
Megjelölés készként
4.
Tedd be a fagylaltkészítőbe
Fagyaszd a keveréket a jégkrémkészítő gépben 30-40 percig. Díszítsd a maradék dióval, és fogyaszd azonnal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
A diófagylalthoz jól illik egy karamellszósz és egy kis tengeri só. Tetszeni fog a kombó!