Diós fagylalt

A diófagylalt elkészítése fagylaltkészítő gépben nagyon egyszerű – és nagyon finom is. Ez a pörkölt dióval és juharsziruppal készült fagylalt csodálatosan aromás, igazán diós, és annyira finom, hogy valószínűleg az utolsó adag sem kerül majd a fagyasztóba. Bármelyik évszakban: ez a fagylalt mindig nagyon ízletes. Tehát: készítsd el gyorsan és jó étvágyat hozzá!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
80g dióbél
90g cukor
testovacia
Segédeszközök
Fagylaltgépek
Keverő választható

Tápértékek

181 kalória
15 g szénhidrát
12 g zsír
3 g fehérje

Munkamenet

1.

Készítsünk diót

Pirítsd a diót egy serpenyőben közepes lángon körülbelül 10 percig. Vedd le a serpenyőt a tűzről, és reszeld vagy aprítsd fel a dió felét egy turmixgépben. A másik felét vágd durvára. Hagyj néhány apróra vágott diót a díszítéshez.
Megjelölés készként
2.

Készítsünk fagylaltos masszát

A maradék diót (mind a reszelt, mind az apróra vágottat) tedd vissza a serpenyőbe, és közepes lángon add hozzá a tejet és a juharszirupot. Vedd le a tűzhelyről, és hagyd kihűlni.
Megjelölés készként
3.

Beengedi a tojást

Válaszd szét a tojásokat. Verd a tojássárgákat habosra a cukorral. Verd fel külön a tojásfehérjét a sóval és a tejszínnel kemény habot képezve. Ezután adj fokozatosan mindent a diós keverékhez, és keverd addig, amíg homogén lesz.
Megjelölés készként
4.

Tedd be a fagylaltkészítőbe

Fagyaszd a keveréket a jégkrémkészítő gépben 30-40 percig. Díszítsd a maradék dióval, és fogyaszd azonnal.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
A diófagylalthoz jól illik egy karamellszósz és egy kis tengeri só. Tetszeni fog a kombó!
 Mentés PDF-ként