Mézeskalács

Mézeskalács torta karácsonyfa díszítéssel: Kidíszítve ez a mézeskalács torta igazi fénypont. A csokoládéval, fahéjjal, mézeskalács fűszerekkel stb. ízesített karácsonyi sütemény is nagyon finom. A recept nagyon egyszerű: keverjük össze a tésztát egy konyhai robotgépben, és tegyük egy sütőformába. És miután kihűlt, itt az ideje a díszítésnek. Minden darabra kis fenyőfát festettünk cukormázzal, majd kidíszítettük őket. Mi a kedvenc karácsonyi dekorációja?

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
300 g liszt
200 g cukor
250 g vaj
4 tojás
6evőkanál kakaópor
1zacskó vaníliás cukor
1tasak sütőpor
3teáskanál mézeskalács fűszer
1teáskanál fahéj
1teáskanál gyömbérpor
3csepp rumaroma
150 ml tej
3evőkanál narancslekvár
1csomag zöld torta cukormáz
Morzsa az Ön választása szerint
Eszközök
Konyhai robotgép opcionális
Sütőforma

Tápértékek

544 Kalóriát
60 g Szénhidrátokat
30 g Zsír
8 g Fehérje

Munkamenet

1.

A tésztához

Hagyjuk a vajat szoba-hőmérsékletűre melegedni. A cukrot és a tojást körülbelül 5 perc alatt habosra verjük. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és keverjük simára.
Megjelölés készként
2.

A sütő előmelegítése

A sütőt felül és alul 180°C-ra előmelegítjük. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, vagy kenjük ki alaposan.
Megjelölés készként
3.

A torta sütése:

Öntsük a tésztát a tortaformába. Süssük a tortát körülbelül 40 percig. Végezzünk el a tesztet egy fogpiszkálóval. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
4.

Díszítés

A fenyőstílusú díszítéshez olvasszuk meg a zöld cukormázat, és rajzoljunk egyre szélesedő vonalakat az egyes darabokra. Díszítsük szórással.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként