Vörös káposzta
A vörös káposzta valószínűleg a németek egyik legnépszerűbb köretének számít. Különösen ősszel és télen a színes és egészséges káposzta egyszerűen mindenhez illik. Legyen szó vegán sültről, sertésbélszínről vagy szaftos kacsamellről: a vörös káposzta köretként egyszerűen tökéletes. Nem gondolja? És épp ezért van itt a mi szuper egyszerű receptünk a vörös káposzta elkészítéséhez. Természetesen az alma és a babérlevél gyümölcsös jegyeivel – semmi mással.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1fej vörös káposzta | |
1 piros alma | |
1 babérlevél | |
5 szegfűszeg | |
5 borókabogyó | |
50 g vaj | |
100 ml almalé | |
1evőkanál cukor | |
1evőkanál só |
Eszközök
1 Teafilter opcionális | |
Konyhai robotgép opcionális | |
Eldobható kesztyű |
Tápértékek
130
Kalóriát
12 g
Szénhidrátokat
7 g
Zsír
2 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Hámozzuk meg és aprítsuk finomra a hagymát. Távolítsuk el a vörös káposzta külső leveleit. Negyedeljük fel a káposztát, és vágjuk ki a szárát. A káposztát konyhai robotgépben vagy éles nagy késsel nagyon vékony csíkokra vágjuk. Szórjuk meg a vörös káposztát sóval és cukorral, és kézzel alaposan keverjük össze.
Megjelölés készként
2.
Főzzük meg a vörös káposztát
Olvasszuk fel a vajat. Pirítsuk meg rajta az almát és a hagymát, amíg a hagyma áttetszővé válik. Fokozatosan adjuk hozzá a vörös káposztát (rövid idő múlva szétesik). Adjuk hozzá az almalevet. Adjuk hozzá a borókabogyót és a szegfűszeget egy teafilterben és a babérlevelet egyenként. Főzzük a vörös káposztát körülbelül 40 percig, amíg megpuhul.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.