Vörös káposzta

A vörös káposzta valószínűleg a németek egyik legnépszerűbb köretének számít. Különösen ősszel és télen a színes és egészséges káposzta egyszerűen mindenhez illik. Legyen szó vegán sültről, sertésbélszínről vagy szaftos kacsamellről: a vörös káposzta köretként egyszerűen tökéletes. Nem gondolja? És épp ezért van itt a mi szuper egyszerű receptünk a vörös káposzta elkészítéséhez. Természetesen az alma és a babérlevél gyümölcsös jegyeivel – semmi mással.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1fej vörös káposzta
1 piros alma
1 babérlevél
5 szegfűszeg
5 borókabogyó
50 g vaj
100 ml almalé
1evőkanál cukor
1evőkanál
Eszközök
1 Teafilter opcionális
Konyhai robotgép opcionális
Eldobható kesztyű

Tápértékek

130 Kalóriát
12 g Szénhidrátokat
7 g Zsír
2 g Fehérje

Munkamenet

1.

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Hámozzuk meg és aprítsuk finomra a hagymát. Távolítsuk el a vörös káposzta külső leveleit. Negyedeljük fel a káposztát, és vágjuk ki a szárát. A káposztát konyhai robotgépben vagy éles nagy késsel nagyon vékony csíkokra vágjuk. Szórjuk meg a vörös káposztát sóval és cukorral, és kézzel alaposan keverjük össze.
Megjelölés készként
2.

Főzzük meg a vörös káposztát

Olvasszuk fel a vajat. Pirítsuk meg rajta az almát és a hagymát, amíg a hagyma áttetszővé válik. Fokozatosan adjuk hozzá a vörös káposztát (rövid idő múlva szétesik). Adjuk hozzá az almalevet. Adjuk hozzá a borókabogyót és a szegfűszeget egy teafilterben és a babérlevelet egyenként. Főzzük a vörös káposztát körülbelül 40 percig, amíg megpuhul.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként