Pisztáciafagylalt a fagylaltkészítőből
szuper könnyű
A fagylaltkészítőből készült pisztáciafagylalt az egyik klasszikus fagylaltfajta, amit érdemes saját kezűleg elkészíteni. A saját készítésben az a nagyszerű, hogy pontosan tudja, mit tartalmaz és mit nem. Olyan receptet terveztünk, amelyben a pisztácia íze kiemelkedik. Csinálja gyorsan, és érezze úgy, mintha a Bella Italia fagyizójában lenne!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
100 g pisztácia | |
200 ml tejszín | |
200 ml tej | |
1 tojássárgája | |
30 g marcipán keverék | |
80 g cukor |
Eszközök
Jégkrém készítő | |
Keverő |
Tápértékek
147
Kalóriát
11 g
Szénhidrátokat
10 g
Tłuszcze
3 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A hozzávalók elkészítése
A pisztáciát turmixgépben finomra daráljuk, a tejet egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk a pisztáciát és egyszer felforraljuk. Hagyjuk hűlni 3 órán át.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a fagylaltkeveréket
A marcipánt vágjuk vékony szeletekre, és keverjük finomra a pisztáciás tejjel. A tojások sárgáját külön habosra verjük a cukorral, majd a tejszínt kemény habbá verjük. Adjunk mindent a pisztáciás keverékhez, és jól keverjük össze.
Megjelölés készként
3.
Készítse el a fagylaltot
Tegye a fagylaltkeveréket egy fagylaltgépbe, és fagyassza le körülbelül 40 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy adag egy fagylalt gombócnak felel meg.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.