Vegán mandulás keksz – Zimterettini

Vegán mandulás keksz fahéjjal: Ebben a receptben felfedezheti a klasszikus olasz Amarettini adaptációját. Szeretettel hívjuk őket: Zimterettinek. A kekszeket mindössze néhány hozzávalóból lehet elkészíteni. Amire egy kicsit több időre van szüksége, az az idő. Bár csak rövid ideig lehet sütni, a sütőben 4 órán át száradnak. De a várakozás megéri – ígérjük!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
350 g őrölt mandula
200 g porcukor
2teáskanál fahéj
8teáskanál víz
1teáskanál citromlé
1 bio narancs
Eszközök
Konyhai robotgép opcionális
reszelő

Tápértékek

127 Kalóriát
10 g Szénhidrátokat
8 g Zsír
3 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük el a tésztát

Mossuk meg a narancsot forró vízben, és reszeljük le a héját. Keverjük bele a mandulát, a porcukrot és a fahéjat. Adjunk hozzá vizet és citromlevet, és dolgozzuk sima tésztává (ezt megtehetjük kézzel vagy aprítógépben).
Megjelölés készként
2.

A keksz formázása

24 egyforma golyót készítünk a tésztából. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyjuk száradni 4 órán át.
Megjelölés készként
3.

Süteménysütés

Melegítse elő a sütőt 230 °C-ra keringtető levegővel. A vegán mandulás kekszet 3-5 percig sütjük. Miután kihűlt, ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag egy keksznek felel meg.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként