Szedres crumble torta

A szedertorta ropogós, gyümölcsös és savanykás, egyszerűen finom. Egyszerű receptünkben csak egy tésztával dolgozunk. Az egyik fele alapanyagként szolgál, a másik felét morzsává dolgozzák fel. Az Ön részére ez azt jelenti: Kevesebb erőfeszítés és kevesebb koszos tál. Zseniális, nem igaz? Ezenkívül a szedres süteményünket egy kis sütőformában sütjük. Ami tökéletes, ha csak néhány apróságra vágyik délutánra. Vendégeket vár és nagyobb mennyiségre van szüksége? Akkor egyszerűen duplázza meg a hozzávalók mennyiségét, és süssön egy egész szelet szedres pitét. Akárhogy is: ez a torta igazi csemege!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
210 g liszt 405-ös típusú
160 g cukor
170 g vaj
1 tojás
150 g szeder friss vagy fagyasztott
1teáskanál fahéj
1teáskanál sütőpor
4teáskanál kukoricakeményítő
1csipet
1teáskanál citromlé
2teáskanál vaníliakivonat
Eszközök
1 Sütőforma
1 Konyhai robotgép Választható

Tápértékek

471 Kalóriát
56 g Szénhidrátokat
25 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük elő a szedret

Keverjük össze a szedret a cukor felével és a citromlével. Hagyja állni.
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a tésztát

Keverjük össze a maradék cukrot, a lisztet, a sütőport, a kukoricakeményítőt és a sót. Adjuk hozzá a vajat, a tojást és a vaníliakivonatot, és dolgozzuk simára (használhatunk konyhai robotgépet vagy kézzel).
Megjelölés készként
3.

Melegítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-os felső/alsó hőfokra.
Megjelölés készként
4.

Rétegezzük a zsemlemorzsát

A tészta felét alapként terítsük el a tepsiben, és nyomkodjuk le erősen. A szedret egyenletesen oszlassuk el a tetején. A maradék tésztát morzsoljuk össze a kezünkkel, és tegyük a szederre.
Megjelölés készként
5.

Sütés

Süssük a szedertortát körülbelül 45 percig, amíg a morzsa aranybarna nem lesz.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként