Szedres crumble torta
A szedertorta ropogós, gyümölcsös és savanykás, egyszerűen finom. Egyszerű receptünkben csak egy tésztával dolgozunk. Az egyik fele alapanyagként szolgál, a másik felét morzsává dolgozzák fel. Az Ön részére ez azt jelenti: Kevesebb erőfeszítés és kevesebb koszos tál. Zseniális, nem igaz? Ezenkívül a szedres süteményünket egy kis sütőformában sütjük. Ami tökéletes, ha csak néhány apróságra vágyik délutánra. Vendégeket vár és nagyobb mennyiségre van szüksége? Akkor egyszerűen duplázza meg a hozzávalók mennyiségét, és süssön egy egész szelet szedres pitét. Akárhogy is: ez a torta igazi csemege!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
210 g liszt 405-ös típusú | |
160 g cukor | |
170 g vaj | |
1 tojás | |
150 g szeder friss vagy fagyasztott | |
1teáskanál fahéj | |
1teáskanál sütőpor | |
4teáskanál kukoricakeményítő | |
1csipet só | |
1teáskanál citromlé | |
2teáskanál vaníliakivonat |
Eszközök
1 Sütőforma | |
1 Konyhai robotgép Választható |
Tápértékek
471
Kalóriát
56 g
Szénhidrátokat
25 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a szedret
Keverjük össze a szedret a cukor felével és a citromlével. Hagyja állni.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a tésztát
Keverjük össze a maradék cukrot, a lisztet, a sütőport, a kukoricakeményítőt és a sót. Adjuk hozzá a vajat, a tojást és a vaníliakivonatot, és dolgozzuk simára (használhatunk konyhai robotgépet vagy kézzel).
Megjelölés készként
3.
Melegítsük elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-os felső/alsó hőfokra.
Megjelölés készként
4.
Rétegezzük a zsemlemorzsát
A tészta felét alapként terítsük el a tepsiben, és nyomkodjuk le erősen. A szedret egyenletesen oszlassuk el a tetején. A maradék tésztát morzsoljuk össze a kezünkkel, és tegyük a szederre.
Megjelölés készként
5.
Sütés
Süssük a szedertortát körülbelül 45 percig, amíg a morzsa aranybarna nem lesz.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.