Ez az 5 recept könnyen elkészíthető még régebbi élelmiszerekkel is
Felfedezett már régebbi, a hűtőben vagy a kamrában rekedt élelmiszereket, amelyeket már első pillantásra megszámolt? Ne essen pánikba, még nem kell a kukába dobni őket. Régebbi alapanyagokból is ízletes ebédet vagy vacsorát varázsolhat. Tippeket adunk 5 tipikus szlovák ételhez, amelyeket kényelmesen elkészíthet a régebbi alapanyagokból.
Tojásban sült kenyér ala az ételek királya a régebbi élelmiszerekből
Klasszikus, sajttal, mustárral, fokhagymával, sonkával vagy akár Nutellával. A fantáziájának nincsenek határai, a tojásban sült kenyeret igazán változatos módon készítheti el. A lényeg azonban az, hogy az alapváltozathoz csak egy régi kenyérre, egy felvert tojásra és egy csipetnyi sóra van szükség. Titkos tippünk – ha nincs otthon régebbi kenyér, próbálja ki zsemlével vagy szikkadt knédlivel. Az íze finom marad, a pék áru extra puha és levegős lesz.
Szlovák gnocchi juhtúróval (és más)
Ha van még régebbi burgonya a kamrában, akkor van oka az örömre. Ebédre egyszerű és ízletes burgonyagnocchit varázsolhat. A reszelt burgonyát csak dolgozzuk össze a rétesliszttel, adjunk hozzá egy kis vizet és egy tojást, majd tegyük fel főni. A kész gnocchit keverjük össze juhtúróval, vagy válasszunk egy sajtos, spenótos, pesztós vagy akár káposztás változatot.
Kiflifelfújt
Egyszerre vágyik valami édesre és egyszerűre? A választása eshet egy klasszikus kiflifelfújtra is. Használhat szikkadt kiflit, tojást, tejet és cukrot. A kifli felfújtat almával vagy túróval töltheti meg, attól függően, hogy mit szeretne. Mindenesetre ne felejtse el a megfelelő fűszerekkel fűszerezni, hogy az étkezés élménye tökéletes legyen.
Zsemlés knédli
Elege van a hagyományos köretekből, mint a rizs vagy a burgonya? Nem probléma, van más megoldás is. Az előző napi zsemle vagy kifli is megteszi. Keverjük össze a tojással, a tejjel és a sóval, és adhatunk hozzá petrezselymet is, hogy extra ízt és színt adjunk neki. Fűszerezzük megfelelően, és tálaljuk ezt a régebbi élelmiszerekből készített újdonságot.
Sült rizs zöldséggel és gombával
Megmaradt a rizs az előző ebédről? Ne törődjön vele, azt is fel lehet használni. Csak adjon hozzá fagyasztott vagy előfőzött zöldségeket, vagy apróra vágott gombát, párolja meg az egészet együtt, fűszerezze megfelelően, és máris egy remek meleg vacsorát kap. Nem is fogja tudni, hogy régebbi élelmiszerekből készült.
A Legyünk felelősségteljesebbek, legyünk ECO barátok oldalunkon többet megtudhat arról, hogyan lehet környezettudatosabb.