Málnás joghurtos fagylalt
szuper könnyű
A málnás joghurtfagyi tökéletes a forró napokra! Ez a kombináció nemcsak ízletes, hanem a “örvénynek” köszönhetően jól is néz ki. Ezenkívül a joghurtos fagylalt sok kalóriát takarít meg. Receptünkben megmutatjuk, hogy milyen gyorsan és egyszerűen készíthet magának málnás fagylaltot, akárcsak egy fagylaltozóban! Egy kis tipp: málna helyett használhat epret, áfonyát vagy bármilyen más bogyós gyümölcsöt is.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
300 g természetes joghurt | |
300 ml tejszín | |
100 g porcukor | |
1evőkanál lime leve | |
150 g málna | |
80 g cukor |
Segédeszközök
Fagylaltkészítő mi kompresszoros gépet használunk | |
Turmixgép opcionális | |
vagy merülőmixer | |
Finom szűrő |
Tápértékek
221
Kalóriát
27 g
Szénhidrátokat
11 g
Zsír
3 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Keverje össze a jégkrémet
Keverjük össze a tejszínt, a joghurtot, a porcukrot, a lime levét és héját. Tegyük a fagylaltgépbe, és 45 percig fagyasszuk.
Megjelölés készként
2.
Készítse el a málnapürét
A málnát és a cukrot turmixoljuk pürévé, majd szűrjük le.
Megjelölés készként
3.
Keverje össze
A fagylaltot rétegenként öntsük egy fagylaltos edénybe, a tetejére pedig tegyünk 3-4 evőkanál málnapürét. Villával enyhén keverjük meg (nem túl erősen, hogy ne rontsuk el az örvény hatást). Tegyük a fagyasztóba körülbelül 30 percre. Tálalás előtt hagyja rövid ideig felengedni.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.