Házi mandulavaj

A mandulavaj valóban sokoldalúan felhasználható. Akár sütéshez, müzlibe vagy zabkásába, akár egyszerűen csak pékárura: a mandulavaj mindenhová illik. Tudta, hogy nem kell a szupermarketben megvennie nem mindig baráti áron? Könnyen elkészítheti otthon is. Mindössze mandulára és egy igazán erős turmixgépre van szüksége. Klarstein GrandPrix konyhai robotgépet használunk – ez pillanatok alatt pépesíti a mandulát. Akkor kezdjük is!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
400 g mandula
2 teáskanál fahéj nem kötelező
2evőkanál agavészirup vagy más édesítőszer, nem kötelező
Segédeszközök
GrandPrix vagy egy másik nagy teljesítményű turmixgép

Tápértékek

2609 Kalóriát
40 g Szénhidrátokat
224 g Zsír
84 g Fehérje

Munkamenet

1.

Pirítsa meg a mandulát

Pirítsuk a mandulát olaj nélkül egy serpenyőben közepes lángon kb. 5 percig, amíg illatos és kissé megbarnul. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
2.

Pürésítsük a mandulát

Tegye a mandulát a GrandPrix gépbe, és a legmagasabb fokozaton, időközönként turmixolja. Eleinte elegendőek a rövid, 10-15 másodperces szünetek. Időközök között simítóval törölje le a masszát a falakról. Ha a keverék elkezd pépesedni, meghosszabbíthatja az időközöket (kb. 30-60 másodperc).
Megjelölés készként
3.

Puhítsa meg a mandulavajat

Amikor már sima és krémes masszát kapott (ez körülbelül 10-15 intervallumot vesz igénybe), akkor agavésziruppal és fahéjjal lágyíthatja. Keverjük meg még egyszer röviden, és élvezzük!
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ha könnyű mandulavajat szeretne, vásároljon hámozott mandulát, vagy hámozza meg a pirítás után. Tegye őket egy konyharuhába, és törölje szárazra.
A mandulavaj légmentesen záródó edényben hűtőszekrényben két hétig eláll.
Egy adag egy egész üveg mandulavaj.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként