Málnás joghurtos fagylalt

A málnás joghurtfagyi tökéletes a forró napokra! Ez a kombináció nemcsak ízletes, hanem a “örvénynek” köszönhetően jól is néz ki. Ezenkívül a joghurtos fagylalt sok kalóriát takarít meg. Receptünkben megmutatjuk, hogy milyen gyorsan és egyszerűen készíthet magának málnás fagylaltot, akárcsak egy fagylaltozóban! Egy kis tipp: málna helyett használhat epret, áfonyát vagy bármilyen más bogyós gyümölcsöt is.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
300 g természetes joghurt
300 ml tejszín
100 g porcukor
1evőkanál lime leve
150 g málna
80 g cukor
Segédeszközök
Fagylaltkészítő mi kompresszoros gépet használunk
Turmixgép opcionális
vagy merülőmixer
Finom szűrő

Tápértékek

221 Kalóriát
27 g Szénhidrátokat
11 g Zsír
3 g Fehérje

Munkamenet

1.

Keverje össze a jégkrémet

Keverjük össze a tejszínt, a joghurtot, a porcukrot, a lime levét és héját. Tegyük a fagylaltgépbe, és 45 percig fagyasszuk.
Megjelölés készként
2.

Készítse el a málnapürét

A málnát és a cukrot turmixoljuk pürévé, majd szűrjük le.
Megjelölés készként
3.

Keverje össze

A fagylaltot rétegenként öntsük egy fagylaltos edénybe, a tetejére pedig tegyünk 3-4 evőkanál málnapürét. Villával enyhén keverjük meg (nem túl erősen, hogy ne rontsuk el az örvény hatást). Tegyük a fagyasztóba körülbelül 30 percre. Tálalás előtt hagyja rövid ideig felengedni.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként