A klímaberendezést választja? Tanácsot adunk, hogyan kell csinálni

Mobil vagy falra szerelhető légkondit keres? Házba vagy lakásba? Hány szobát kell lehűtenie a klímával? Fűtene is télen? Szereti a modern technológiát, illetve szeretne smart klímát? Nézzük meg, hogyan válasszuk ki a megfelelő légkondicionálót.

summer sale 2022

Mobil klíma

A mobil klímát a túlmelegedett helyiségek hűtésére használják nyáron. Ahogy a neve is mutatja, mozgatható, áthelyezhető az egyik szobából a másik szobába. Klarstein New Breeze lehűti a kívánt helyiséget. Használata nagyon egyszerű, csak csatlakoztassa egy aljzathoz.

Nincs szükség további telepítésre vagy falfúrásra. A meleg levegő eltávolítása érdekében csak helyezze az ablak mellé a klímát a mellékelt csővel. Ideális lehet egy albérlet esetén. Hátránya, hogy zajszintje magasabb a fali klímához képest. Előnye a kedvezőbb ár.

Fali split klíma

klíma

Ez a leggyakrabban használt légkondicionáló típus. Beépített, beltéri egységből, kültéri egységből és összekötő csőből áll. A külső rész a homlokzaton található, a belső rész a helyiségen belül van rögzítve. A mobil klímaberendezésekhez képest csendesebb, hűtése hatékonyabb. Windwaker B9 egész évben gondoskodik a kellemes hőmérsékletről.

Fontos a hűtési teljesítmény

A klíma kiválasztásának egyik döntő paramétere a hűtési teljesítmény. Minél nagyobb a légkondicionáló teljesítménye, annál nagyobb teret tud hűteni. Kisebb lakásba vagy szobába kisebb energiaigényű klíma is elegendő, egy tágas családi házzal ellentétben.

Ha túl nagy teljesítményű légkondicionáló berendezést helyeznének el kis helyiségben az árampazarlás lenne. Ha egy alacsony teljesítményű légkondicionálót nagy helyiségben helyeznek el, a hely lassabban hűl majd le.

Hány szobát szeretne hűteni

Több, mint egy szobát kell hűteni? Tartsa ezt szem előtt a kiválasztás során! A mobil légkondicionálót egyszerűen áthelyezheti egyik szobából a másik szobába. A fali klíma esetén egy vagy akár több beltéri egység is beszerelhető, ami egy kültéri egységhez csatlakoztatható (osztott légkondicionálás).

Mit mérlegeljünk még?

A légkondicionáló berendezés a hűtés mellett számos más funkcióval is rendelkezik, például:

  • párátlaníthatja vagy párásíthatja a levegőt,
  • fűtheti a helyiséget,
  • szűrheti a levegőben található szennyeződéseket,
  • az időzítővel beállíthatja a hűtési időt,
  • mobilalkalmazás segítségével távolról vezérelhető.