Árt a klíma a szobanövényeknek?

Nem titok, hogy a hideg levegő egyes szobanövények számára természetellenes, és nem tesz jót nekik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Ön virágai egy klimatizált helyiségben elpusztulnának. Csak néhány fontos szabályt kell betartani. Melyeket is?

summer sale 2022

A virág és az klíma közötti távolság

Az első a virág és a klímaberendezés közötti távolság, amelynek legalább 1,8 méternek kell lennie. Ha viszont a virágot akár két méterre is távolabb helyezi a klímától, nem lesz gond.

Ügyeljen a páratartalomra

A páratartalom egy olyan dolog, amely kényelmesen megoldható. A klímából származó hideg levegő száraz. Mi annyira nem vagyunk érzékenyek rá, de a növények igen. Egy jó minőségű párásító segíti őket, amely számukra mindig ideális körülményeket teremt.

Jó választás például a VapoAir Opal párásító, amelynek okostelefonról vezérelhető intelligens változata is kapható. Ráadásul a virágai hidratálásáról is gondoskodik. Kerülje azonban a túlöntözést, mivel az kedvezőtlen hatással lehet a gyökérzetre. Még jobb megoldás, ha megtisztítja a virágokat a portól, és egy szórófejes flakon segítségével óvatosan vízzel permetezi őket.

Hogy megelőzze a levelek elsorvadását vagy lehullását, a növények földjét szórja meg egy vékony mulcsréteggel. Ezzel megakadályozza a túl nagy nedvességvesztést. Főleg akkor legyen körültekintő, ha a virág sorvadni és sárgulni kezd. Ebben az esetben vigye ki a szobából.

Milyen virágok alkalmasak klimatizált helyiségbe?

Általában minél inkább trópusi egy növény, annál természetellenesebbnek találja a klimatizált helyiséget, így annál nagyobb gondozást igényel. A páfrányok és a szukkulensek tűnnek a legjobb választásnak ebben a tekintetben. Ezek kibírják a jóval fagypont alatti hőmérsékletet is. Válassza például a fügekaktuszt, a szobafikuszt vagy a zöldikét. A hideg környezetet az anyósnyelv vagy a zamioculcas is jól bírja.

Written by:

Das Klarstein Team liebt es, in der Küche zu stehen. Hier wird gekocht, gebacken, gedörrt und auch gegrillt was das Zeug hält. Die neusten Rezepte kommen immer direkt ins Magazin!