Borhűtő: a palackok helyzete fontos

Tudja, hogyan kell megfelelően tárolni a habzóborokat és a különböző fajtájú vagy színű borokat? A tökéletes segítő ehhez a borhűtő. Felszolgáláskor minden bornak megvan a saját hőmérséklete, hogy az aromák és az ízek kibontakozzanak, majd kellemesen szétolvadjanak a szájban. A megfelelő hőmérséklet mellett azonban a palack tárolásán is sok múlik. Nem mindegy, hogy a borospalackot fekve vagy állva tároljuk.

Borhűtő a bor fajtájának megfelelően

A borok felszolgálási hőmérséklete 6 és 18 fok között mozog, a habzóborok esetében pedig 5 fok. Ebben segít például a Shiraz 12 Slim borhűtő, amely 5 és 18 fok közötti hűtést biztosít, amelyben lehűtheti a vörös-, fehér-, rozé- és desszertborokat, sőt még a különböző habzóborokat is. Többféle változatban elérhető. Egy átlagos háztartásba választhatja a 32-literes változatot, amelyben tizenkét palack fér el. A nagyobb háztartások vagy éttermek számára a 72-literes borhűtő áll rendelkezésre 28 palack számára.

Az otthoni borhűtő nem csak a kiválasztottak kiváltsága.

Ha egyszerre több palack bort szeretne hűteni, vagy ha az itallapján különböző borfajták és pezsgők szerepelnek, akkor Önnek a kétzónás borhűtő a megfelelő megoldás. Ideális választás például a különböző térfogatokban elérhető Vinovilla Duo borhűtő. Mindkét hűtési zóna 5 és 20 fok közötti hőmérséklet-tartományt kínál, mindezt egy nagyon elegáns és modern kialakításban.

A bor tárolása a palack helyzetét is magába foglalja

Minden azon múlik, hogy mennyi ideig fogja a palackot tárolni, és milyen a lezárása. Ha csak néhány napig tartó tárolásról van szó, akkor a lezárásától függetlenül nyugodtan tárolhatja álló helyzetben. A probléma azonban akkor merül fel, ha a palackokat hosszabb ideig szükséges tárolni.

És ezt is biztosan szívesen elolvasná: Hozza létre házi borászatát a borhűtővel

A parafadugós lezárás esetén a palack legyen vízszintes helyzetben, hogy a dugó ne száradjon ki és a bor ne menjen tönkre. Viszont a parafadugós habzóborokat, az üvegben lévő nyomásnak köszönhetően, álló helyzetben is tárolhatja. A műanyag vagy üvegdugókkal ellátott palackokat nem szükséges fekvő helyzetben tárolni. A First Class borhűtőben a palackok mindkét helyzetben tárolhatók, 5 és 22 fok közötti hőmérséklet-tartományban, és helyet biztosít akár 129 palack hűtésére is.