Hűtőszekrény italokra

Egy hűtőszekrény az italokra a lakásba, miért is ne?

A hűtőszekrény italokra nemcsak egy egyszerű hűtőszekrény. Az élelmiszerre szolgáló hűtőszekrénytől egyrészt a hűtési fokozatában, másrészt a belső kialakításában is különbözik. A polcokat a palackok elhelyezéséhez módosították. Az üvegajtós, háttérvilágítással ellátott italhűtőszekrény remek kiegészítője a lakás, a pince vagy az iroda berendezésének.

Köztudott, hogy minden italt különböző hőmérsékleten szolgálunk fel, a rosszul megválasztott hőmérséklettel ugyanis az ital aromáját, és az ízét is tönkre lehet tenni. Biztosan már megfigyelte, hogy külön hűtőszekrény szolgál a borra, a sörre és az alkoholmentes italokra.

Borhűtő

A borhűtőnek 8 – 18 °C közé kell lehűtenie a palackokat. A bor megfelelő hőmérséklete ebben a tartományban mozog. Bár a pezsgő valamivel alacsonyabb hőmérsékletet is elvisel, a fehérbor a 10 °C körüli hőmérsékletet kedveli. A rozé 12 °C-on, a vörösbor pedig 15 °C-on bontakozik ki a legjobban.

az italhűtőszekrény egész évben a kedvében fog járni

A többfajta borhoz több zónás borhűtőre lesz szüksége. Minden zóna eltérő hőmérsékletre hűti le a borokat. Így egy borhűtőben többféle bort is tárolhat. A Klarstein Vinamour 37 Duo borhűtő egy kiváló otthoni borhűtő. Két zónával rendelkezik – a felső a fehérborok, az alsó a vörösborok számára. Akár 37 palackot is tárolhat benne.

Sörhűtő és alkoholmentes italhűtő

A sörhűtő alacsonyabb hőmérsékletre hűti a sört, mint a borhűtő. Sörhűtőként a minibár hűtőszekrényt is használhatja. A minibárban a sörön kívül alkoholmentes sört, gyümölcsleveket vagy limonádékat is tárolhat. A 0 – 10 °C-ra beállítható hőmérsékletű Klarstein Beerlager italhűtő megbízhatóan hűti a láger-típusú és az alkoholmentes italokat.

És ezt is biztosan szívesen elolvasná: Borhűtő: a palackok helyzete fontos

Nagyobb igényeket támaszt a sörhűtővel szemben, ha házi sörkészítésre adja magát. A házi sörfőzőben készített házi sört a sör főzési stílusának megfelelően kell lehűteni. A láger sörök 4 – 7 °C közötti hideget igényelnek. Az ALE 12 °C-on a legízletesebb. Ezzel szemben az IPA számára inkább a 15 °C-os pincehőmérsékleten a legjobb. A sör tárolásakor vegye figyelembe a sörfőzés stílusát is.

Mi szerint válasszon még hűtőszekrényt az italokra:

  • Az italhűtő energiafogyasztása szerint – ami, ugyebár legyen ésszerű, mivel a hűtőszekrény mindig áram alatt van,
  • Az italhűtő kapacitása szerint – aszerint válassza ki, hogy milyen mennyiségű italt akar benne tárolni, valamint, hogy háztartási vagy professzionális italhűtőként szeretné használni,
  • Az italhűtő formatervezése, méretei és polcszerkezete, háttérvilágítása szerint – a formatervezés határozza meg az italhűtő megjelenésének az összhatását. Az sem mindegy, hogy egy egész demizsont, vagy csak üveges söröket szeretne benne tárolni,
  • Az italhűtő zajszintje szerint – ha az irodában vagy a szobában helyezi el, akkor csendesnek kell lennie.