az olajradiátor népszerű fűtési megoldás

Válasszunk fűtést: Konvektor, infrapanel vagy olajradiátor?

A hagyományos fűtőberendezések, például a padlófűtés, a kandallók és a radiátorok mellett számos más segítő is létezik arra, hogy a végtelennek tűnő téli időszakot kellemesebbé tegyük. Ilyenek például a konvektor, az infrapanel vagy az olajradiátor, amelyek mind nagyszerű választásnak bizonyulnak a fűtési szezonban. Milyen elven működnek, és melyik lesz a megfelelő választás? 

Fűtés konvektorral

A konvektor a helyiségben a hő egyenletes eloszlatásának az elvén működik. Rendkívül gazdaságos, a pénztárcáját sem terheli meg, egyúttal környezetbarát megoldás. Ez tulajdonképpen egy olyan fűtőfelület, amelyet bármely helyiségben elhelyezhet. Szerkezetileg nem foglal sok helyet, kialakítását és méretét tekintve pedig bármilyen helyiség berendezésével harmonizálhatja. 

intelligens fűtés

Ilyen például a Bornholm Smart konvektor. Az 1000 és 2000 wattos teljesítménye kétfajta fűtési fokozatot is kínál. Ezért kisebb és nagyobb helyiségekbe egyaránt alkalmas. Automatikus üzemmóddal és időzítővel is rendelkezik, ami sokkal könnyebbé teszi a használatát.

A szinte észrevehetetlen infrapanelek  

A helyiség fűtésének további lehetősége az infrapanelek beüzemelése. Az infravörös fény kibocsátásával nemcsak a levegőt melegítik fel egyenletesen, hanem a szobában lévő embereket és bútorokat is. A formatervezés szempontjából is nagyon mutatósak. Elérhetők elegáns, szelíd fehér színben, de különböző képszerű kialakításban is megtalálhatók,

mint például a leghíresebb festők műveinek a kópiái, egyéb festményszerű alkotások, absztrakt műalkotások, modern fényképfelvételek városokról, a természetről, állatokról, világtérképek és a sorozatokból ismert szlogenek.  

És ezt is biztosan szívesen elolvasná: Nyáron is megtalálja a módját, hogy miképpen használja ki a formatervezett infrapanelt

Természetesen különböző méretek közül lehet választani. Válasszon a Wonderwall, a Wonderwall Smart (fehér panelek) vagy a Wonderwall Air Art vagy az Air Art Smart (képpanelek) különféle dizájnjai közül.

A gyors és hatékony olajradiátorok

A fűtés szempontjából igen népszerűek az olajradiátorok. A benne lévő víz helyett az olaj az, ami jobban és hatékonyabban sugározza a hőt a helyiségbe. Ezért számíthat arra, hogy az igazán gyorsan felmelegszik. 

A radiátoros fűtés még mindig népszerű

A modern fekete-fehér Thermaxx 2500 olajradiátor 3 fűtési fokozatot, valamint 5 és 35 fok közötti hőmérséklet-tartományt kínál. Elektronikusan, távirányítóval vezérelhető.