Ezek a legjobb okos funkciós Klarstein mobil klímák 2023-ban

Miután a nyári hőhullámok évről-évre egyre nehezebben elviselhetők, sokan gondolkoznak mobil klíma vásárlásán. Emiatt nem véletlen, hogy az utóbbi időszakban jelentősen megnövekedett a kereslet ezekre a termékekre.

A mobil klímák ugyanis lényegesen olcsóbbak, mint a hagyományos légkondicionálók, ha pedig csak egy-egy helyiség hűtésére van szükség, akkor kitűnő alternatívaként szolgálnak.

Megfizethetőségük mellett ma már a mobil klímák nemcsak hűteni, hanem fűteni is képesek – azaz egész évben használhatók –, de sok típusuk rendelkezik légtisztító-, páramentesítő- és okos funkcióval is.

Miközben a piacon egyre több a minőségi termék, a Teszt Plussz Magazin nagy mobil klíma kutatásából megtudtuk, hogy a magyarországi vásárlók körében óriási népszerűségnek örvendenek a Klarstein által gyártott eszközök – különösen a jó ár-érték arány kedvelőinél.

Független kutatás állítja, hogy a Klarstein mobil klímák ott vannak a legjobbak között

A Teszt Plussz Magazin összeállítása azért lehet mérvadó ebben a témában, mert a csapat egyik legfontosabb ismérve, hogy külső hatások nélkül, teljesen függetlenül hasonlítják össze az egyes termékeket, ami garantáltan objektív eredményt szül.

Az általuk kiadott publikációkat minden esetben alapos kutatás előzi meg, miközben feltárják a hazai- és a nemzetközi piacot, összegyűjtik a termékteszteket, valamint a releváns vásárlói véleményeket egyaránt, amit gyakran saját tapasztalatokkal koronáznak meg.

Ennél objektívebb formában nehéz lenne állást foglalni egy adott termékkategóriában. Aktuális kutatásukban a mobil klímás piacot vették sorra, amiből kiderült, hogy a Klarstein több modelljével is a legjobb választásnak minősül.

Hogy melyek azok az okos funkcióval is rendelkező Klarstein mobil klímák, amelyek 2023-ban érdemesek a figyelemre? Az alábbiakban megosztjuk olvasóinkkal a magazin által kiválogatott három legjobbat a gyártó portfóliójából!

A mobil légkondicionáló a szobában van, és kényelmes környezetet teremt anya és lánya számára.

A mobil klímák okos funkcióiról

Hogy milyen elvárásaink lehetnek 2023-ban egy mobil klímától az okos funkciók tekintetében? Erre a kérdésre azért könnyű válaszolni, mert ezek a termékek nem rendelkeznek olyan sok tulajdonsággal, amelyekhez okos megoldásokat lehetne kötni.

Alapvetően a távoli hozzáférés például az egyik legáltalánosabb intelligens megoldás, ami egy mobil klímánál szóba jöhet. Ez bizonyos termékeknél csak egy távirányító meglétét jelenti, más esetekben azonban egy okostelefonos társalkalmazást, amivel valóban még a munkahelyünkről is irányíthatjuk az adott eszközt.

A telefonos applikáció azért nagyon előnyös, mert jellemzően rengeteg olyan beállítási lehetőséggel és kényelmi funkcióval is kecsegtet, amit még egy távirányítóra sem lehet kiemelni, hogy az okosotthonos integrációt meg se említsük.

Ezen felül az automatizálás is az okos funkciók körébe sorolható. Ez a lehetőség a legtöbbször kimerül az időzítési lehetőségekben, de egyre több mobil klíma kap szenzorokat vagy köthető össze okosotthonokkal, ami rengeteg kényelmi megoldást kínál.

Az automatizálás jóvoltából a mobil klímák képesek maguktól reagálni a túl alacsony vagy túl magas hőmérsékletekre, illetve szabályozni a páratartalmat és kiszolgálni a felhasználók igényeit.

A legjobb okos funkciós Klarstein mobil klímák 2023-ban

Klarstein Kraftwerk Smart10K

Különösen az elragadó megjelenés, az okos funkciók és a kiváló teljesítmény miatt a Klarstein Kraftwerk Smart10K kitűnő választás abban az esetben, ha idén mobil klímát akarunk vásárolni.

Bár rendelkezik saját távirányítóval, azonban külön okostelefonos applikáció is társul hozzá, amivel megannyi beállítást alkalmazhatunk a készüléken. A teljesítmény mellett szabályozható és automatizálható a zajszint, a belső hőmérséklet, de az adott helyiség páratartama is.

Mivel 10 000 BTU-s teljesítménnyel büszkélkedhet, ezért nem okoz neki gondot egy 50 négyzetméteres helyiség folyamatos hűtése sem, amihez alacsony fogyasztás társul. Rendelkezik éjszaki üzemmóddal, csomagjában pedig komplett beépítési szettet találunk, hogy vásárlás után azonnal be tudjuk üzemelni.

Klarstein Kraftwerk Smart10K
Klarstein Kraftwerk Smart10K

Klarstein Metrobreeze New York Smart 12k

Egy újabb okostelefonról vezérelhető mobil klíma, mely leginkább küllemében és teljesítményében különbözik a fentiekben bemutatott Kraftwerk Smart10K-tól.

A Klarstein Metrobreeze New York Smart 12k ugyanis már 12 000 BTU-s teljesítményt képes leadni, ami annyira jelentős hűtőkapacitás, hogy egy 60 négyzetméteres helyiségben, gyakorlatilag egy kisebb lakásban sem vall kudarcot – mindezt „A” energiaosztály, azaz alacsony fogyasztás mellett.

Találhatunk benne külön éjszakai üzemmódot, azonban a legtöbben az okos funkciók miatt szeretnek majd bele, hiszen a társalkalmazáson keresztül – hála az extra hőmérséklet szenzoroknak – rengeteg extrát kapunk, sőt az okosotthonos integráció sem maradt ki belőle.

mobil klímák Klarstein Metrobreeze New York Smart 12k
Klarstein Metrobreeze New York Smart 12k

Klarstein New Breeze 9

Természetesen vannak, akik csak finomabban szeretnék adagolni otthonukban és a hétköznapokban az okos funkciókat. Számukra a Klarstein New Breeze 9 lehet tökéletes alternatíva.

Ennél a mobil klímánál ugyanis az intelligens megoldások kimerülnek az időzítésben, illetve az ebből fakadó automatizálásban. Természetesen ettől még egy nagyon hatékony, kompakt méretű, extravagáns megjelenésű és könnyen kezelhető berendezésről van szó, ami ráadásul párátlanító képességet is kapott.

Teljesítménye 9000 BTU, ami elég nagy ahhoz, hogy egy átlagos méretű helyiségben, egy nagyobb szobában kellemes időt teremtsen. Találunk benne csendes üzemmódot, de sokan azért kedvelik, mert nemcsak hűteni, hanem hidegebb időszakokban fűteni is tudja a lakást, sőt a szárítás funkció sem hiányzik belőle.

mobil klímák Klarstein New Breeze 9
Klarstein New Breeze 9

Cikkünkből megtudhatja, mi a különbség a mobil és a statikus légkondicionálás között: Mobil vagy helyhez kötött klímaberendezés: mit válasszunk?