Hogyan lehet hatékonyan tárolni az élelmiszereket a fagyasztóban

Előfordul, hogy kinyitod a fagyasztót, hogy ételt helyezz bele, de már nem találsz helyet neki? A probléma nem mindig csak a túl sok dolog vagy a túl kevés hely a fagyasztóban.

Néha a helytelen tárolás, a rendetlenség és a nem megfelelő tárolóedények is hibásak lehetnek. De ezt sokkal hatékonyabban is meg lehet oldani. Ezekkel a tippekkel biztos, hogy mindennek lesz elég hely a fagyasztóban.

Az alap a megfelelő tárolók

Ha lefagyasztanád a megmaradt ebédet, süteményt, gyümölcsöt vagy zöldséget a kertből, kerüljd a kerek tárolóedényeket, mivel ezek sok helyet foglalnak és  szükségtelenül nagyok. Az ilyen tároláshoz mindig téglalap vagy négyzet alakú tálakat és tárolóedényeket válassz.

Ideális esetben ugyanolyan méretűeket. Ezután mindent szép egyenletesen elrendezhetsz és egymásra rakhatsz, hogy egy kicsit még több férjen a fagyasztóba.

Ne kerüld a tasakokat sem

A zacskók szintén nagyszerű tárolási segédeszközök. Több helyet takarítanak meg, és olyan helyeken is elférnek, ahová nem tudnál már több dobozt bepréselni.

forrás: Shutterstock.com

A vákuum zacskó, például a FoodLocker, egy másik praktikus lehetőséget kínál. Amellett, hogy az összes levegőt eltávolítja a zacskóból, és ezáltal még több helyet takarít meg, jót tesz az élelmiszerek frissességének és tartósságának is.

Használj egyéb tárolókat

A kreativitás a takarítás és a rendrakás terén nem ismer határokat. Ezért adunk még néhány tippet, amelyek biztosan segítenek a helykeresésben.

Az egyik ilyen a tejesdoboz. Ne dobd ki őket, miután megittad a tejet. Vágd őket félbe, öblítsd le, és máris egy praktikus fiókot vagy rögtönzött tálat készíthetsz belőlük, amelyekbe akár az ételeket is helyezheted. Ha több ilyet készítesz, akkor a fagyasztó biztosan megfelően rendezett lesz.

A joghurtos dobozok is segítségedre lehetnek, vagy ha újrazárhatóra van szükséged, akkor válaszd a szódabikarbóna vagy citromsav dobozait. Alkalmasak például bogyós gyümölcsökhöz, és méretüknek köszönhetően kényelmesen elhelyezhetők olyan helyeken, ahol szinte semmi sem férne el.

Written by:

Das Klarstein Team liebt es, in der Küche zu stehen. Hier wird gekocht, gebacken, gedörrt und auch gegrillt was das Zeug hält. Die neusten Rezepte kommen immer direkt ins Magazin!