Második esély a régebbi ételeknek?

Megnövekedett az élelmiszer adag az előző napokhoz képest? Ne siessen és ne termeljen felesleges élelmiszerhulladékot. Ehelyett gondoljon arra, hogyan tudná még felhasználni az ételt. Ha nem jut eszébe semmi, ne aggódjon. Van néhány tippünk az Ön számára, hogyan használhatja fel a régebbi élelmiszereket

Mit tegyünk a régi süteményekkel?

Biztos vagyok benne, hogy tudja, a hétvége előtt rengeteg zsemlét vett, de nem volt otthon senki, aki megette volna. A kemény azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy rossz. Ellenkezőleg, annál könnyebb belőlük bevonásra alkalmas zsemlemorzsát készíteni. A kiflihez régi zsemlét vagy kenyeret is darálhat. Vigyázzunk azonban, hogy elég finomra őröljük

A régebbi péksüteményeket krutonnak is használhatja leveshez. Adjuk hozzá az olívaolajat, enyhén pirítsuk meg a tésztát egy serpenyőben, szórjuk meg a gyógynövényekkel és fűszerekkel, és tálaljuk.

forrás: Shutterstock

Régebbi élelmiszerek is, mint egészséges összetevők

A megmaradt tészta teljes értékű receptek alapanyagaként is használható. Jó választás ebben az esetben a zsemle, amelyhez csak régi zsemle, tojás, tej és cukor kell. Saját ízlés szerint ízesítheti, almával és túróval töltve is finom.

Ön inkább a sós ételek kedvelője? Semmi gond, régi tésztából is varázsolhat zsemlegombócot. Adjuk a tojást, a tejet és a sót a régi zsemléhez vagy kiflihez. Keverjük össze az egészet, és szórjuk meg petrezselyemmel. Nagyszerű köretet kap a vasárnapi ebédhez

A héj egy rejtett konyhai kincs

Kezet a szívre – ki az, aki közülünk valaha is használt már gyümölcs- vagy zöldséghéjat a főzéshez? Úgy tűnik, kevesen. De tudta, hogy elég sokféleképpen beépítheti őket az ételekbe? Az alma vagy a körte héját megszáríthatja, és önmagában is fogyaszthatja, vagy szegfűszeggel és fahéjjal kiegészítve teakeveréket készíthet belőle.

A gránátalmával együtt fel is apríthatja őket, hogy gyümölcsecetet készítsen belőlük, amely kiváló salátaöntetekhez. A citrusfélék héját kandírozott csemegeként is elkészítheti. Csak főzzük meg őket rendesen, vonjuk be cukorral, és máris az édességek nagyszerű alternatívája van a világon.

forrás: Shutterstock

Igen, régebbi ételek az édesszájúaknak is

Abban az esetben, ha 1:1 arányban tisztítja a burgonyát, van egy remek tippünk az Ön számára. A héjakból könnyen készíthet finom házi chipseket. Csak alaposan mossa meg, fűszerezze tetszés szerint, és süsse meg. Ezek minden bizonnyal élvezetesebbé teszik a jó filmmel töltött estét. Hogyan használná fel a régebbi élelmiszereket vagy héjakat?

A Légy felelősségteljesebb, legyél ECO oldalunkon többet megtudhat arról, hogyan lehetsz környezettudatosabb.