Miért termesztünk otthon thai bazsalikomot?

A világjáró bazsalikom az olasz konyhában talált otthonra, de igazi hazája India. A fűszernövények királynőjének hívják, de nem csak kiváló íze és illata vagy sokrétű felhasználása miatt. A neve is őrzi ezt a titulust, amely görögül királyt jelent. Hogyan tegyünk eleget királyi elvárásainak, és mire jó?

Hogyan kell bazsalikomot termeszteni

A bazsalikom miatt egyáltalán nem kell aggódnia. Még egy kezdő kertész is képes megbirkózni vele. Az egyetlen dolog, amire figyelned kell, az a meleg. A hidegebb időjárás nem tesz neki jót. Ha melegebb helyen élsz, ültesd olyan helyre, ahol sok árnyékot is kap.

forrás: shutterstock.com

Ezzel szemben hidegebb éghajlaton egész napos napsütést biztosítson neki. Ugyanez a helyzet a házi termesztésnél is. Helyezd a bazsalikomot egy olyan virágcserépbe, ahol sok napfényt kap. Nem nagyon igényel speciális talajt és tápanyagellátást. Bár általában csak a bazsalikom leveleit használják, a virágokat és a szárat is használhatod.

Ízletes és egészséges

A húsokhoz, tésztákhoz és mártásokhoz hozzáadott finom íze mellett számos egészségügyi előnye is van. Főként gyulladáscsökkentő hatása van, például aftában, ínygyulladásban vagy emésztőrendszeri gyulladás csökkentésében segíthet.

Segít az émelygésen, fejfájáson és csökkenti a vérnyomást. Hatékonyan küzd a stressz és a szorongás ellen is. És végül , de nem utolsósorban kiváló segítő a vese- és húgyúti problémáknál.

Bízd a gondozást egy szakertőre

Ha úgy döntesz, hogy otthon termeszted a gyógynövények királynőjét, fordulj egy szakertőhöz – az okos virágcserép GrowIt. Nem véletlenül érdemelte ki az intelligens jelzőt. Minden munkát és a  növények gondozását is önállóan végzi. Rengeteg fényt, tápanyagot és vizet biztosít számukra.

Az egyetlen feladatod a víztartály feltöltése, amelyet a készülék magától szabályoz, illetve a tápoldat behelyezése. A Growlt termékcsaládból több  modell közül is választhatsz. Ha már van otthon egy ilyen csereped, és  új magokat keresel, próbáld ki a GrowIt Seeds szettet.

Written by:

Das Klarstein Team liebt es, in der Küche zu stehen. Hier wird gekocht, gebacken, gedörrt und auch gegrillt was das Zeug hält. Die neusten Rezepte kommen immer direkt ins Magazin!

Vélemény, hozzászólás?