Miért termesztünk otthon thai bazsalikomot?

A világjáró bazsalikom az olasz konyhában talált otthonra, de igazi hazája India. A fűszernövények királynőjének hívják, de nem csak kiváló íze és illata vagy sokrétű felhasználása miatt. A neve is őrzi ezt a titulust, amely görögül királyt jelent. Hogyan tegyünk eleget királyi elvárásainak, és mire jó?

Hogyan kell bazsalikomot termeszteni

A bazsalikom miatt egyáltalán nem kell aggódnia. Még egy kezdő kertész is képes megbirkózni vele. Az egyetlen dolog, amire figyelned kell, az a meleg. A hidegebb időjárás nem tesz neki jót. Ha melegebb helyen élsz, ültesd olyan helyre, ahol sok árnyékot is kap.

forrás: shutterstock.com

Ezzel szemben hidegebb éghajlaton egész napos napsütést biztosítson neki. Ugyanez a helyzet a házi termesztésnél is. Helyezd a bazsalikomot egy olyan virágcserépbe, ahol sok napfényt kap. Nem nagyon igényel speciális talajt és tápanyagellátást. Bár általában csak a bazsalikom leveleit használják, a virágokat és a szárat is használhatod.

Ízletes és egészséges

A húsokhoz, tésztákhoz és mártásokhoz hozzáadott finom íze mellett számos egészségügyi előnye is van. Főként gyulladáscsökkentő hatása van, például aftában, ínygyulladásban vagy emésztőrendszeri gyulladás csökkentésében segíthet.

Segít az émelygésen, fejfájáson és csökkenti a vérnyomást. Hatékonyan küzd a stressz és a szorongás ellen is. És végül , de nem utolsósorban kiváló segítő a vese- és húgyúti problémáknál.

Bízd a gondozást egy szakertőre

Ha úgy döntesz, hogy otthon termeszted a gyógynövények királynőjét, fordulj egy szakertőhöz – az okos virágcserép GrowIt. Nem véletlenül érdemelte ki az intelligens jelzőt. Minden munkát és a  növények gondozását is önállóan végzi. Rengeteg fényt, tápanyagot és vizet biztosít számukra.

Az egyetlen feladatod a víztartály feltöltése, amelyet a készülék magától szabályoz, illetve a tápoldat behelyezése. A Growlt termékcsaládból több  modell közül is választhatsz. Ha már van otthon egy ilyen csereped, és  új magokat keresel, próbáld ki a GrowIt Seeds szettet.

Written by:

Das Klarstein Team liebt es, in der Küche zu stehen. Hier wird gekocht, gebacken, gedörrt und auch gegrillt was das Zeug hält. Die neusten Rezepte kommen immer direkt ins Magazin!