Milyen teljesítményű léghűtőre van szükségem

Milyen teljesítményű léghűtőre van szükségem? Olyan erősre, amekkora a helyisége. Minél nagyobb a helyiség, annál nagyobb légáramlásra van szükség. Ugyanez a helyzet a klímák esetében is.

summer sale 2022

Számítsa ki a helyiség térfogatát

A léghűtők nem az egész ház, hanem egyes helyiségek hűtésére alkalmasak. Ezek nem olyan hatékony hűtőberendezések, mint a split klímák vagy a mobil klímák. A megfelelő léghűtő kiválasztásához először is ismernie kell a helyiség térfogatát m3-ben.

Tipp: Mérje meg a szoba szélességét és hosszát, majd szorozza meg a szoba magasságával. Így megkapja a hűteni kívánt helyiség térfogatát.

A hálószoba léghűtésére a Klarstein Skyscraper Ice léghűtő kiválóan alkalmas Ez a csendes léghűtő a többi Klarstein léghűtőhöz hasonlóan éjszakai üzemmóddal, időzítővel, ventilátorral, párásítással és levegőionizálással rendelkezik. 45 dB zajszinttel és 210 m3/óra légáramlással bármilyen kis és közepes méretű helyiséget képes lehűteni.

Hűtés és légáramlás

A léghűtő hűtési hatékonysága a légáramlástól függ. Minél nagyobb a helyiség térfogata, a hatékony hűtéshez annál nagyobb légáramlásra van szükség. A légáramlás általában m3/ó-ban van megadva.

Egy körülbelül 200 m3/óra légáramlású léghűtő elegendő egy kisebb vagy közepes méretű helyiség hűtéséhez. Egy körülbelül 500 m3/óra kapacitású léghűtő a közepes és a nagyobb helyiségek számára alkalmas.

Ügyeljen a léghűtő zajszintjére

A léghűtő légáramlási sebességének a kiválasztása nem az egyetlen követelmény. A működésével zaj is jár. Egy 50-60 dB zajszintű, ventilátorral hűtött léghűtő jobban megfelel a nappaliba és a dolgozószobába, mint a hálószobába. A hálószobába olyan csendes léghűtőt válasszon, amelynek a zajszintje 50 dB alatt van. Lehetőleg olyan csendes léghűtőt válasszon, amely elegendő légáramlást biztosít a helyiségbe.

A léghűtő egyéb célszerű funkciói

Az éjszakai üzemmód szintén egy ilyen praktikus funkció. Ez a léghűtő automatikus kikapcsolását jelenti egy bizonyos idő után. Ez a funkció növeli a kényelmet, mivel nem kell felkelni, hogy kikapcsolja a léghűtőt, ugyanakkor a hűvös szoba lehetővé teszi, hogy a forró napokon is kényelmesen aludjon.

Written by:

Das Klarstein Team liebt es, in der Küche zu stehen. Hier wird gekocht, gebacken, gedörrt und auch gegrillt was das Zeug hält. Die neusten Rezepte kommen immer direkt ins Magazin!

Vélemény, hozzászólás?