Milyen teljesítményű léghűtőre van szükségem

Milyen teljesítményű léghűtőre van szükségem? Olyan erősre, amekkora a helyisége. Minél nagyobb a helyiség, annál nagyobb légáramlásra van szükség. Ugyanez a helyzet a klímák esetében is.

summer sale 2022

Számítsa ki a helyiség térfogatát

A léghűtők nem az egész ház, hanem egyes helyiségek hűtésére alkalmasak. Ezek nem olyan hatékony hűtőberendezések, mint a split klímák vagy a mobil klímák. A megfelelő léghűtő kiválasztásához először is ismernie kell a helyiség térfogatát m3-ben.

Tipp: Mérje meg a szoba szélességét és hosszát, majd szorozza meg a szoba magasságával. Így megkapja a hűteni kívánt helyiség térfogatát.

A hálószoba léghűtésére a Klarstein Skyscraper Ice léghűtő kiválóan alkalmas Ez a csendes léghűtő a többi Klarstein léghűtőhöz hasonlóan éjszakai üzemmóddal, időzítővel, ventilátorral, párásítással és levegőionizálással rendelkezik. 45 dB zajszinttel és 210 m3/óra légáramlással bármilyen kis és közepes méretű helyiséget képes lehűteni.

Hűtés és légáramlás

A léghűtő hűtési hatékonysága a légáramlástól függ. Minél nagyobb a helyiség térfogata, a hatékony hűtéshez annál nagyobb légáramlásra van szükség. A légáramlás általában m3/ó-ban van megadva.

Egy körülbelül 200 m3/óra légáramlású léghűtő elegendő egy kisebb vagy közepes méretű helyiség hűtéséhez. Egy körülbelül 500 m3/óra kapacitású léghűtő a közepes és a nagyobb helyiségek számára alkalmas.

Ügyeljen a léghűtő zajszintjére

A léghűtő légáramlási sebességének a kiválasztása nem az egyetlen követelmény. A működésével zaj is jár. Egy 50-60 dB zajszintű, ventilátorral hűtött léghűtő jobban megfelel a nappaliba és a dolgozószobába, mint a hálószobába. A hálószobába olyan csendes léghűtőt válasszon, amelynek a zajszintje 50 dB alatt van. Lehetőleg olyan csendes léghűtőt válasszon, amely elegendő légáramlást biztosít a helyiségbe.

A léghűtő egyéb célszerű funkciói

Az éjszakai üzemmód szintén egy ilyen praktikus funkció. Ez a léghűtő automatikus kikapcsolását jelenti egy bizonyos idő után. Ez a funkció növeli a kényelmet, mivel nem kell felkelni, hogy kikapcsolja a léghűtőt, ugyanakkor a hűvös szoba lehetővé teszi, hogy a forró napokon is kényelmesen aludjon.

Written by:

Das Klarstein Team liebt es, in der Küche zu stehen. Hier wird gekocht, gebacken, gedörrt und auch gegrillt was das Zeug hält. Die neusten Rezepte kommen immer direkt ins Magazin!