infrapanel posluzi aj ako obraz

Nyáron is megtalálja a módját, hogy miképpen használja ki a formatervezett infrapanelt

Nyáron fűteni? Hát persze, mondjuk esténként a hétvégi házban! Ami, ugyebár, észszerűen is megoldható. Itt jönnek képbe a gazdaságos és praktikus infrapanelek, amelyek alkalmazása még egészséges is. Ráadásul a helyiség esztétikáján is emelnek.

Summer Sale 2022

A hagyományos fűtés és az infravörös panelekkel való fűtés közötti különbség az, hogy a panelek nem a környezetükben lévő levegőt melegítik fel. A panel infravörös hullámai hatnak a tárgyakra, az emberekre vagy a folyadékokra, így melegítve fel őket. A tárgyak és folyadékok, de az emberek is hőt sugároznak a környezetükbe.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha az infravörös panelt 20 és 22 °C közötti fűtésre állítja be, akkor már 18-19 °C-os levegőhőmérsékletnél is kellemesen érzi magát. Ez a hőmérséklet alváshoz ajánlott, de a nappaliban már alacsony. Hogy kellemesen meleg legyen a társalgókban a 20 °C körüli hőmérséklet ajánlott. Az infravörös panellel 20 %-os energiamegtakarítás mellett érheti el ezt a hőkomfortot.

Milyen típusú infrapaneleket ismerünk?

  • Mennyezet: Az ilyen típusú panelek minden bizonnyal érdekelni fogják azokat, akik helytakarékos, nem feltűnő alternatívát keresnek. Példa erre a Midnight Sun mennyezeti infravörös melegítő is. Az elegáns, vékony, fényes fehér konstrukció praktikus LED világítást is biztosít, így egyszerre két terméket kapsz. Három teljesítményváltozat közül választhat – 350 W, 600 W vagy 800 W. Egyszerűen egy villanykapcsolóval vezérelhető, és választhat meleg fehér vagy hideg fehér világítás között.
  • Fürdőszobákba: Egy másik típus az infrapanel, amely különösen büszkék a víz elleni védelemre. Éppen ezért rendkívül alkalmasak és leginkább fürdőszobákban használatosak. Ebben az esetben nyúljon a Hot Spot Wave modellhez, amely a dizájnjával is lenyűgöz. Lapos, vékony és ideális falra szereléshez. Nem foglal sok helyet és modern kialakítású. 1000 wattos teljesítménye hatékonyan fűt fel akár 20 négyzetméteres helyiségeket is. Praktikus tartót is kapsz a törölközőkhöz. Használat szempontjából egy nagyon egyszerű készülék, amelyen beállítható az automatikus kikapcsolás is. Ez azt jelenti, hogy a beállított hőmérsékletre való melegítés után magától kikapcsol.

Az infrapanel a napfényhez hasonlóan fogja kényeztetni

Praktikus és dizájnos, ilyen az alternatív fűtési mód.

Az infrapanelek hátránya, hogy effektív területük akár 7 m2 is lehet. Hogy ez valóban hátrány-e, az kérdéses. Ha kitéve magát az infrapanel hatásának, úgy érzi, mintha kiszállt volna a medencéből, és sütkérezne a napon. Az infrapanel ezért alkalmas például a kanapé közelébe vagy a fürdőszobába való elhelyezésre.

Ha egy egész helyiséget szeretne kifűteni, akkor több panelre van szükség. Természetesen nagyon fontos a fűtőtestek megfelelő elrendezése a helyiségben. De ne hagyja magát elriasztani a kissé bonyolultabb telepítéstől. Főleg, ha olyan helyiségekről van szó, ahol allergiások vagy asztmások tartózkodnak. A hagyományos radiátorokkal ellentétben az infrapanelek nem keringetik a levegőt a porral és mikroorganizmusokkal együtt. Ebben a tekintetben itt valóban egy, az egészséget támogató fűtésről van szó.

A legnagyobb előny talán az energiafogyasztásuk. A klasszikus vagy padlófűtéshez képest az infrapanelek sokkal gazdaságosabbak.

Ez a fűtés a fürdőszobában is kiváló

Amint azt már említettük, az infrapanelek a fürdőszobában is kiválóan megfelelnek. A Wonderwall Air modellsorozat IP44 védettségi besorolást kapott. Ez azt jelenti, hogy a fröccsenő víz ellen minden irányból védett. Ha a fűtőpanelt egyenesen a zuhanyrózsával permetezné le, semmi sem történne vele. Egyébként éppen a fürdőszobában kimondottan díjazni fogja, hogy a Wonderwall Air infrapaneleknek nincs fűtési szakasza. Amint bekapcsolja, azonnal a kívánt hőmérsékletre kezdenek el felmelegedni.

Az infrapanel a fürdőszobába is alkalmas.

A Wonderwall Air 0 és 37°C közötti fűtési tartományt kínál, de a telepítés során figyelembe kell venni, hogy a panel felületi hőmérséklete 85 és 95°C között lesz, viszont túlmelegedésérzékelő is van benne. Valamint OpenWindow Detection érzékelő is, amely a helyiség hőmérsékletének hirtelen csökkenése esetén az infrapanelt kikapcsolja. Ez a megoldás ismételten spórol a helyiség fűtési költségén.

Az alkalmazással történő vezérlése magától értetődő

Az abszolút csendes  Wonderwall Air infrapaneleket heti fűtési ütemezéssel is szabályozhatja. Az időzítő a hét minden napjára külön-külön beállítható.

Mint ahogy a többi Klarstein készüléket, a Wonderwall Air infrapaneleket is vezérelheti a Klarstein alkalmazással az Android és az iOS eszközökkel. Keresse a Smart jelzővel ellátott termékeket. Milyen lehetőségeket kínál ez a vezérlés? A távolról történő ki- és bekapcsoláson kívül az alkalmazással ütemezheti a fűtést, beállíthatja a kívánt hőmérsékletet vagy leellenőrizheti. Mindezt a világ bármely pontjáról.

Infrapanel vagy kép?

A hagyományos infravörös tollak tiszta fehérek. A dizájnok jelenleg dicsőségük pillanatát élik. Ebben az esetben több tucat infrapanel modellt talál a kínálatban, amelyek különböző stílusokat, színeket és méreteket biztosítanak. A design infrapanelek valóban bármilyen stílushoz illeszthetők. Választhat például városokról, természetről vagy állatokról készült fényképes képeket, valamint világtérkép-sorozatok híres logóit különféle színváltozatokban és kombinációkban.

Ugyanez vonatkozik a festett képekre is, amelyek közül kiemelkednek a híres festők ikonikus képei vagy a különféle absztrakt művészetek. Akár szeszélyes márványmintás infrapanelt is választhat.

A Wonderwall Air infrapanelek egyértelmű ütőkártyája, a méreteik sokféleségén kívül, a dizájner kivitelezésük. Ugyanis első pillantásra képeknek vagy grafikáknak tűnnek. Ezáltal bármilyen helyiséggel harmonizálni fognak, és nem kell aggódnia amiatt, hogy a szépen kialakított helyiség összhatását egy fehér felület esetleg romba dönti.

Infravörös panel panoráma képpel

A Wonderwall Air sorozat modern grafikákat, valamint híres festmények utánzatait, de nyugalmat keltő tájképeket is kínál. Minden egyes dizájn különböző méretekben kapható a négyzetestől egészen a panoráma méretekig. Az infrapanelt csak felrögzíti a falra, és áramba dugja.

Előnye a praktikus lábak felszerelésének lehetősége is. Ez azt jelenti, hogy a panelt nem kell a falra rögzíteni, hanem egyszerűen a padlón hagyhatja, és áthelyezheti más helyiségekbe. Ezek nagyon energiatakarékos eszközök, amelyek a Carbon Crystal Infrared technológiának köszönhetően az energia akár 95%-át hővé alakítják. Ebben az esetben a túlmelegedés elleni biztosíték biztosítja a biztonságot.

A Wonderwall Air infrapaneleket, több száz termékkel együtt, most a Summer Sale során kedvezményes áron kínáljuk.