otthoni borhűtő

Otthoni borhűtő mindenkinek

A megfelelően hűtött bor egyedülálló élményt nyújt, amiben egy borhűtő segíthet. Megnéztük, hogy milyen kritériumok döntenek a választásról.

A cikkből megtudhatja, hogy:

A borhűtő kiválasztásakor a következő szempontokat vegye figyelembe: hol szeretné elhelyezni a borhűtőt, hogyan szeretné elhelyezni, és mekkora a lakása vagy háza van. Általánosságban a borhűtő formatervezett elem, amelyet az emberek leggyakrabban a nappaliban állítanak ki. Ebben az esetben a választék igazán széles.

Ha azonban például a pincében szeretné elhelyezni, akkor ügyelnie kell arra, hogy rendelkezzen beépített meleglevegős ventilátorral. Itt például választhatja az elegáns Botella Cura modellt.

Szabadon álló vagy beépített borhűtő

Szabadon álló vagy beépített borhűtőt szeretne? Ön a szabadon álló készülékeket vagy a teljes vonalakat részesíti előnyben? Ha szereti a finom, egymásba simuló vonalakat, megfelelő választás lehet például a Vinsider 24 Built-In Uno borhűtő. Tágas belseje akár 24 palack részére biztosít helyet. A hőmérsékletet 5 és 20 fok között lehet beállítani, így tökéletesen alkalmas vörös-, fehér- és desszertborok, sőt pezsgők hűtésére is. Rendkívül csendes, nagy teljesítményű, és fényes fekete kialakítása bármilyen háztartásba illeszkedik.

A borhűtő tökéletesen illeszkedik a belsőépítészetbe

Választhat visszafogott, üveg nélküli szerkezetet is. A Botella Cura alkalmas a palackok hosszú távú tárolására, és akár 558 literes térfogatot is kínál. Ezt a hűtőszekrényt pincében is lehet tartani a beépített meleg levegős ventilátornak köszönhetően.

A szabadon állók közé tartozik a Vinamour 19 készülék, amely rozsdamentes kerettel ellátott elegáns szerkezettel rendelkezik. A hűtés 4 és 18 fok között biztosított, és több változat közül is választhat. A palackok száma 29 és 54 között választható, és egy vagy két hűtési zóna közül is választhat.

Mekkora borhűtőre van szükségem

A méret megválasztása elsősorban attól függ, hogy az Ön háza vagy lakása mennyi helyet kínál a borhűtőnek. A kisebb modellek természetesen kisebb lakásokhoz és házakhoz is alkalmasak. Például a  Reserva, amely 34 literes térfogatot biztosít, a Barolovagy a Shiraz és még sok más.

A Shiraz borhűtő megfelel a kisebb helyiségek igényeinek. Kisméretű kialakítással rendelkezik, miközben térfogata akár 32 liternyi tárolóhelyet is kínál. Akár 12 palackot is képes hűteni. Elegáns, keskeny kialakítása van és rendkívül csendes. Visszafogott, de nagyon kellemes fényes fekete színével és üvegezett ajtójával minden otthonba illik.

A borospince felbecsülhetetlen segítőtárs nem csak az este kellemesebbé tételében

Az olyan modellek, mint a Vinamora, a Barossa vagy a Vivo Vino alkalmasak nagyobb lakásokhoz és házakhoz. A Barossa modell megfelelő választás azoknak a gyűjtőknek, akik hosszú ideig tárolják boraikat. Fényűző benyomást kelt, köszönhetően a fényes fekete üvegnek, az elegáns fekete konstrukciónak és a benne lévő fa polcoknak. A felső részben még pohártartókat is talál, és 135-148 literes térfogatot biztosít.

Ráadásul minden modell alkalmazkodni tud a háztartása stílusához, ennek köszönhetően minden helyen mutatós lesz.

A megfelelő hűtési hőmérséklet beállítása

Akár szenvedélyes borivó, akár gyűjtő, vagy csak egy hosszú nap után szeret egy pohár frissítő szőlőlét fogyasztani, tudnia kell, hogy milyen legyen a bor hőmérséklete ahhoz, hogy a lehető legjobban élvezhesse a finom ízét.

  • Könnyű, száraz fehérborok esetében a tálalási hőmérséklet 5 – 10 fok között mozog. Ebben a hőmérséklet-tartományban marad meg és szabadul fel a legjobban a gyümölcsös íz és aroma.
  • Az édesebb fehér- és desszertborok valamivel magasabb hőmérsékletet – 10 -13 fokot – igényelnek.
  • A rozé boroknak 8 -11 fok, a vörösboroknak pedig 14 -19 fok szükséges.
  • Valódi francia pezsgőket és habzóborokat pedig 5 – 8 fokos hőmérsékleten szolgálunk fel.

Mi az a kétzónás hűtés?

Ha vörös, fehér, rozé, desszertbor és akár pezsgő is van otthon, az nem jelenti azt, hogy több különböző borhűtőt kell vásárolnia. Teljesen elég egy is a kétzónás hűtési funkciónak köszönhetően.

Érdekelheti Önt: Hozzon létre egy otthoni borászat egy borhűtővel

Ezek egyike a Vinovilla Duo borhűtő. Ezzel a borhűtővel mindig rendelkezésére állnak a megfelelő hőmérsékletre hűtött borok. A két hűtési zónának köszönhetően egyszerűen elhelyezi a palackokat a praktikus állványokon, és beállítja a hőmérsékletet típus szerint. A felső zóna 5 és 12 fok közötti hőmérséklet-tartományt biztosít, így inkább a könnyebb fehér- és rozéborok, valamint a pezsgők számára alkalmas. Az alsó zóna magasabb hőmérséklettel rendelkezik – 12 és 20 fok között, ezért inkább a vörös- és desszertborok számára alkalmas.

Borhűtő pohártartóval?

A megfelelően hűtött bor vagy pezsgő azonban csak a csata egyik fele. Ha meleg pohárba tölti az italt, lemarad az élményről. Ezért nagyon fontos, hogy a bort ne frissen elmosogatott poharakban szolgálja fel. Mosogatás után egyszerűen tegye a poharakat a borospalackokkal együtt a borhűtőbe, amely kellemesen lehűti őket.

A háztartásba alkalmas Barossa borhűtőben ezek a tartók a felső részben állnak rendelkezésre. 135 vagy 148 literes változatban kapható, elegáns, minimalista és modern fekete kivitelben.