Almás-körtés puncs
Az almás-körtés puncs a következő téli összejövetel fénypontja lesz a szomszédok, barátok és családtagok körében. A fahéjnak, az amarettónak és az almának köszönhetően ez a karácsonyi ital igazán édes ízű, és kívül-belül felmelegít. Az alkoholos puncs nagyon dekoratívan néz ki, ha fahéjrúddal díszítjük. A friss körte és a ropogós alma tökéletesen kiegészíti ezt a receptet. Szóval, megszomjazott? Akkor azonnal próbálja ki a receptünket! Ha pedig a puncs mellé klasszikus forralt bort szeretne felszolgálni, ahhoz is megvan a megfelelő receptünk!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 alma | |
1 körte | |
2TK citromlé | |
500 ml friss almalé | |
400 ml fehérbor | |
100 ml amarett | |
1csomag vaníliás cukor | |
1TK őrölt fahéj | |
4 fahéjrúd |
Tápértékek
201
Kalóriát
31 g
Szénhidrátokat
1 g
Zsír
1 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A hozzávalók előkészítése
Mossuk meg az almát és a körtét, távolítsuk el a magházukat, és vágjuk kockákra. Keverjük össze citromlével.
Megjelölés készként
2.
Puncs elkészítése
Az almalevet, a fehérbort, az amarettót, a fahéjat és a vaníliás cukrot alacsony hőfokon kb. 30 percig melegítsük. A puncs nem forrhat fel.
Megjelölés készként
3.
A puncs fogyasztása
Tegye az alma- és körtedarabokat egy hőálló edénybe, és öntse hozzá a meleg puncsot.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.