Tönköly fahéjas csillagok

A tönkölybúzából készült fahéjas csillagok íze majdnem olyan, mint az eredetié, és a karácsonyi időszakban kalóriát spórolhat vele. Akik a hideg és ünnepi időszakban is szeretnének odafigyelni a vonalukra, azoknak mindenképpen érdemes közelebbről megismerni ezeket a teljes kiőrlésű fahéjas csillagokat. Ha a hagyományos lisztet tönkölyliszttel helyettesíti, akkor ezek a finomságok táplálóbbak lesznek. Próbálja ki őket azonnal! A tészta körülbelül 30 fahéjas csillaghoz elegendő. Hogy ez nem elég? Süssük meg tehát a dupláját!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
200 g tönkölyliszt
100 g margarin
50 g nádcukor
50 g őrölt mandula
3EK tej
1 tojás
1TK sütőpor
1TK fahéj
1csipetnyi
Eszközök
Konyhai robotgép opcionális
csillag alakú vágó

Tápértékek

66 Kalóriát
7 g Szénhidrátokat
4 g Zsír
1 g Fehérje

Munkamenet

1.

A száraz hozzávalók összekeverése

Keverjük össze a lisztet, a nádcukrot, a mandulát, a sütőport és a fahéjat. Ha ehhez konyhai robotgépet használunk, akkor a tészta összegyúrásához vegyünk egy tésztakampót. Manuálisan is összekeverhet mindent.
Megjelölés készként
2.

A tészta dagasztása

Adjuk hozzá a margarint, a tojást és a tejet, majd gyúrjuk homogén és szilárd tésztára.
Megjelölés készként
3.

Hagyjuk pihenni

A tésztát letakarva 60 percet hűtőben pihentetjük.
Megjelölés készként
4.

A sütő előmelegítése

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra a felső és alsó fűtőtesttel.
Megjelölés készként
5.

Csillagok kivágása

A tésztát lisztezett munkalapon 1-2 cm vastagságúra nyújtjuk. Vágjuk ki a csillagokat, és helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Megjelölés készként
6.

A fahéjas csillagok sütése

A fahéjas csillagokat 12 - 15 percig süssük. A sütőből kivéve még egy kicsit puhának kell lenniük. Ízlés szerint porcukorral vagy cukormázzal díszítjük.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy csillag egy adagnak felel meg.
Egy csillag egy adagnak felel meg.
 Mentés PDF-ként