Banánkenyér
szuper könnyű
A banánkenyér a kenyér és a sütemény kiváló keveréke. Édes és egészségesebb sütés banánkenyér formájában, különböző variációkban. A mai recept azonban először a klasszikusokkal foglalkozik. Egy egyszerű banánkenyér néhány csokoládédarabkával feldobva! Gyorsan keverje össze az összes hozzávalót, és tegye egy tepsibe. Kevesebb mint egy órán át sütjük, és még melegen fogyaszthatjuk a banánkenyeret.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 banán nagyon érett, összesen kb. 300 g hús | |
100 g vaj | |
100 g barna cukor | |
2 tojás | |
250 g 405-ös típusú liszt | |
100 g természetes joghurt | |
100 g csokoládéforgács | |
1csipet só |
Eszközök
Kenyérforma vagy más sütőforma |
Tápértékek
250
Kalóriát
34 g
Szénhidrátokat
11 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a címet
Készítse elő a megpuhított vajat. Hámozzuk meg a banánt, és villával pépesítsük.
Megjelölés készként
2.
A tészta keverése
A vajat és a cukrot habosra keverjük. Adjuk hozzá a tojásokat, és ismét verjük habosra. Ezután adjuk hozzá az összes többi hozzávalót a csokoládédarabok kivételével.
Megjelölés készként
3.
A sütő előmelegítése
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó hőfokon.
Megjelölés készként
4.
A banánkenyér sütése
Bélelje ki a formát sütőpapírral, vagy alaposan kenje ki. Öntse bele a tésztát, szórja meg csokoládéforgáccsal, és süsse körülbelül 55 percig. Végezzünk el a tesztet egy fogpiszkálóval.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
A csokoládédarabok helyett dióval, gyümölccsel vagy mással is feldobhatja a banánkenyeret.