Banánkenyér

A banánkenyér a kenyér és a sütemény kiváló keveréke. Édes és egészségesebb sütés banánkenyér formájában, különböző variációkban. A mai recept azonban először a klasszikusokkal foglalkozik. Egy egyszerű banánkenyér néhány csokoládédarabkával feldobva! Gyorsan keverje össze az összes hozzávalót, és tegye egy tepsibe. Kevesebb mint egy órán át sütjük, és még melegen fogyaszthatjuk a banánkenyeret.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 banán nagyon érett, összesen kb. 300 g hús
100 g vaj
100 g barna cukor
2 tojás
250 g 405-ös típusú liszt
100 g természetes joghurt
100 g csokoládéforgács
1csipet
Eszközök
Kenyérforma vagy más sütőforma

Tápértékek

250 Kalóriát
34 g Szénhidrátokat
11 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a címet

Készítse elő a megpuhított vajat. Hámozzuk meg a banánt, és villával pépesítsük.
Megjelölés készként
2.

A tészta keverése

A vajat és a cukrot habosra keverjük. Adjuk hozzá a tojásokat, és ismét verjük habosra. Ezután adjuk hozzá az összes többi hozzávalót a csokoládédarabok kivételével.
Megjelölés készként
3.

A sütő előmelegítése

Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó hőfokon.
Megjelölés készként
4.

A banánkenyér sütése

Bélelje ki a formát sütőpapírral, vagy alaposan kenje ki. Öntse bele a tésztát, szórja meg csokoládéforgáccsal, és süsse körülbelül 55 percig. Végezzünk el a tesztet egy fogpiszkálóval.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
A csokoládédarabok helyett dióval, gyümölccsel vagy mással is feldobhatja a banánkenyeret.
 Mentés PDF-ként