Búzakenyér
Saját maga süti a búzakenyeret? Ugye, milyen egyszerű? Ma bemutatjuk a ropogós és rusztikus búzakenyér receptjét. Kifejezetten praktikus: A teljes sütési idő alig több, mint egy óra, így a saját sütésű kenyér gyorsan elkészül, és a sütőből kivéve frissen és melegen fogyasztható. Próbálja ki a receptet azonnal!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g sima liszt | |
300 ml langyos víz | |
1/2kocka friss élesztő | |
2TK só | |
1 1/2TK méz | |
2EK napraforgóolaj |
Tápértékek
160
kalória
30 g
szénhidrát
2 g
zsír
5 g
fehérje
Munkamenet
1.
Aktiválja az élesztőt
Keverje össze a lisztet és a sót. Készítsen egy mélyedést a közepébe. Keverje simára a mézet, az élesztőt és a langyos vizet, majd öntse a mélyedésbe. Hagyja állni 20 percig, hogy az élesztő beinduljon.
Megjelölés készként
2.
Készítsünk tésztát
dja hozzá a napraforgóolajat, és gyúrja addig, amíg a tészta nem fog ragadni. Fedje le, és szobahőmérsékleten hagyja kelni 15 percig.
Megjelölés készként
3.
Formázza meg a tésztát
A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd a kívánt formára formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Esetleg használhat egy olyan edényt is, amelynek a fedele sütésálló. Hagyja kelni további 30 percig.
Megjelölés készként
4.
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.
Megjelölés készként
5.
Kenyeret sütünk
Süssük a kenyeret a sütőben kb. 40 percig, úgy, hogy a sütő alján legyen egy edény víz. Az edényről az utolsó 10 percben vegye le a fedőt.
Megjelölés készként
Jegyzetek
1 adag körülbelül egy szelet kenyérnek felel meg. Hozzávetőlegesen egy kenyér körülbelül 12 szeletből áll.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.