Céklalé
A céklalének nemcsak gyönyörű színe van. Az alma és a gyömbér mellett sok jó összetevője is van, amelyek jót tesznek Önnek és az immunrendszerének. A cékla például nagyon alacsony kalóriatartalmú, de magas kalcium-, magnézium- és vastartalmú, valamint C-vitamin- és folsavtartalmú. A gyömbér pedig tele van vitaminokkal, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású. Így ez a gyümölcslé nemcsak finom, hanem segít az egészség megőrzésében is. Még több színes italra vágyik? Tekintse meg turmixainkat!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
3 friss cékla | |
2 alma | |
1 sárgarépa | |
1 citrom | |
20 g friss gyömbér |
Eszközök
1 Gyümölcscentrifuga |
Tápértékek
194
Kalóriát
38 g
Szénhidrátokat
1 g
Zsír
1 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a hozzávalókat
mossuk meg a céklát, az almát és a sárgarépát. Az almákat vágjuk negyedekre, és távolítsuk el a magházukat. A céklát és a sárgarépát vágjuk nagyobb darabokra. Hámozzuk meg a gyömbért. Facsarjuk ki a citromlevet.
Megjelölés készként
2.
Gyümölcscentrifugálás
Tegye a céklát, az almát, a sárgarépát és a gyömbért a facsaróba. Az egészet citromlével fűszerezzük.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.